Друга ліга. Топ-5 подій осені

481 28.12 2023   14:44
ПФЛ

FootBoom починає підбивати підсумки осінньої частини сезону 2023-24 у другій лізі.

Парад дебютантів. З кожним роком мужніє Друга ліга. Збільшується кількість учасників, додаються нові клуби, що, звісно, не може не радувати. Цього разу на старт вийшли 15 колективів, один ("Васт"), правда, потім знявся з турніру. Втім, мова не про це - відзначимо дебютантів. Уболівальники побачили нові обличчя: "ЮКСА", "Дружба", "Кудрівка", "Рух-2", "Карпати-2", "Скала 1911", "Локомотив", а ще - "Тростянець", який після вимушеної паузи повернувся до дружньої родини ПФЛ.

Двовладдя. Доволі інтригуючою вийшла перша половина чемпіонату. Одноосібного лідера впродовж усіх 19-ти турів не було. Очолювала турнірну таблицю то одна, то інша команда. Двовладдя маємо й зараз, на зимовій перерві. "Звягель" і "ЮКСА" набрали по 40 очок, однак преставники Житомирщини провели на один матч менше, ніж конкуренти з Тарасівки (17) - лише за додатковими показниками "містяни" перші.

Снайпер зі Звягеля. Якщо думаєте, що запекла боротьба точилися лише серед команд, то ви помиляєтеся. Дуже гаряче було й серед бомбардирів. Змагання за умовну "золоту бутсу" розгорнулися фактично між двома гравцями - досвідченим Артуром Загорульком з "Ниви" та молодим Денисом Ндукве, який з липня захищає кольори "Звягеля". До останнього було незрозуміло, хто з них піде у відпустку в ранзі лідера. Заключний в 2023 році тур розставив крапки над "і": Загорулько оформив переможний дубль у матчі з "Рухом-2" (2:1) і зупинився на позначці у 14 голів, а Ндукве цілком вистачило одного влучного пострілу у грі з "Локомотивом" (2:0), щоб довести лік забитих м'ячів до 15-ти. З чим і вітаємо обдарованого снайпера зі Звягеля.

Денис Ндукве / фото ПФК "Звягель"

Рекорд "Кудрівки". Дуже багатим на рекорди видався нинішній сезон. Чи не щотуру статистики фіксували одне чи інше індивідуальне та командне досягнення. Проте рекорд "Кудрівки", впевнені, займе окреме місце серед усіх інших. Дебютант Другої ліги здобув хокейну перемогу - в 2-му турі підопічні Сергія Даценка розгромили "Васт", відвантаживши в його ворота дев'ять (!) м'ячів, а у власні не отримали жодного. Велике досягнення, яке майже повторила в 10-му турі "Дружба", котра забила ті ж самі дев'ять голів у ворота "Металурга-2", однак один таки пропустила.

Грізний "Локо". Віддамо належне ще одному дебютанту професіональних змагань. Стартували "залізничники" вкрай невдало - тривалий час плелися в хвості турнірної таблиці, потім відбулася зміна тренера (Руслан Уманець поступився місцем Вадиму Лазоренку) і результати покращилися. "Локомотиву" здобув кілька важливих перемог, були й інші матчі, за які киянам не соромно. Але одним досягненням вони, безумовно, можуть пишатися: "Локо" - єдина команда, котрій вдалося двічі відібрати очки у "ЮКСА" (0:0 та 1:1). Це при тому, що у "хрестоносців" усього п'ять осічок за осінь.

Читайте также: С "Кремнем-2", скорее всего, будет работать старый новый тренер

Популярные новости