Друга ліга. "Енергія" (НК) - "Скала" 2:3. Перша вольова

1460 17.09 2013   18:10
Фото - shakhtar.com

Друга ліга. 12-й тур. 16.09.2013. Нова Каховка. Стадіон «Енергія». 500 глядачів.

«Енергія» Нова Каховка – «Скала» Стрий 2:3 (1:1)

Голи: Комягін 17, Риженко 72 – Кміть 42, Пачкорія 77, Кайдрович 90+2

«Енергія»: Зелінський, Щербина, Черній, Горбачов (Шешеня 74), Арутюнян, Солович (Ковальчук 65), Комягін, Гарібян, Логвиненко (Риженко 46), Скоцький, Цвик (Котов 68)

Головний тренер: Юрій Окул

«Скала»: Рильський, Пачкорія, Нагорний, Антонів (Коцюмака 46), Дмитренко, Катана (Кайдрович 65), Арвеладзе, Кміть (Пришнівський 52), Ковальчук (Стасюк 90+4), Прокурор, Скакун (Іванов 70)

Головний тренер: Володимир Книш

Попередження: Горбачов 56 – Нагорний 52, Пачкорія 86.

До звітного матчу команди підійшли з різним настроєм. У минулому турі команда Юрія Окула вдома у валідольному матчі на останніх секундах компенсованого часу вирвала перемогу у донецького «Шахтаря-3» (3:2). «Скала», навпаки, в рідних стінах поступилася лідеру черкаському «Славутичу» – 0:2. Однак все мало віришитися в очному протистоянні.

Команда Володимира Книша вирушила до Нової Каховки без свого найкращого бомбардира Василя Цюцюри, який у попередній грі зазнав ушкодження і наразі відновлюється, як, до речі, і ще один нападник «малиново-зелених» Віталій Лазаренко. Зате, залікувавши травму, вийшов у стартовому складі Андрій Ковальчук.

Хоча все починалося для стриян не дуже вдало. Вже на 17-й хвилині «Енергія» завдяки голу одного з найкращих бомбардирів ліги Юрія Комягіна, який забив свій шостий м`яч в сезоні, повела в рахунку. Цей гол лише розізлив гостей, які до цього втратили принаймні три чудові нагоди відкрити рахунок. Стрияни з ще більшим завзяттям кинулися на штурм воріт команди з Херсонщини. І під завісу першого тайму після вивіреної передачі Юрія Антоніва з лівого флангу, Назар Кміть головою зрівнює рахунок, роблячи собі та команді подарунок до свого 20-ліття, яке він святкував 11 вересня. З таким рахунком суперники й пішли на перерву.

Друга 45-ти хвилинка була повністю за «Скалою». Хоча й другого забитого голу довелося чекати аж до 77-ої хвилини, коли Дімітрі Пачкорія своїм коронним ударом лівою з-за меж штрафного майданчика вразив ворота підопічних Юрія Окула.

Однак не встиг диктор по стадіону оголосити автора голу, як нападник «Енергії» Денис Риженко зрівнює рахунок. «Скала» й надалі вперто атакує ворота господарів. Чудовий шанс марнує Андрій Ковальчук, який не використав вихід сам-на-сам з воротарем «Енергії». Вище ми вже писали, що в попередньому турі команда з Нової Каховки вирвала перемогу в донецького «Шахтаря-3» - 3:2. Так ось, сталося це на третій компенсованій до основного часу матчу хвилині. Цього ж разу подібне повторилося, лише з тією різницею, що третій переможний гол провели стрияни. Перемогу «Скалі» більярдним ударом метрів з дванадцяти після масованої атаки приніс Володя Кайдрович, влучивши в притирку зі стійкою у самісінький кут воріт. І приніс, таким чином, таку очікувану й бажану другу виїзну перемогу. Браво!

По закінченні матчу головний тренер стриян відзначив у своїх вихованців, насамперед, характер та впевненість. «Після передматчевої установки, в очах хлопців я побачив, що ми ми сьогодні переможемо» – підкреслив Володимир Книш.

Після попереднього поєдинку проти лідера – черкаського «Славутича», у якому стрияни поступилися, ми відзначали рівень гри команди Володимира Книша, яка дозволяє дивитися у майбутнє з оптимізмом. «Скала» практично в кожному матчі показує досить змістовну гру, створює чимало гольових моментів, проте хлопців підводить реалізація. Часто мало місце й фатальне невезіння. Однак усі ми вірили у майбутні звитяги. І вони ще обов`язково матимуть продовження! Наразі «Скала» навчилася перемагати лише на виїзді. На черзі – домашні перемоги… Довести це «малиново-зелені» мають змогу вже 21 вересня, коли вони вдома прийматимуть донецький «Шахтар-3».

Популярні новини