ФК "Славутич" звернувся до вболівальників

1614 17.04 2014   20:28
Шановні вболівальники!

Дорогі черкащани!

Прийміть найкращі побажання від колективу співробітників, тренерів і гравців футбольного клубу «Славутич» Черкаси»!

На початку футбольного сезону 2014 року в нашому місті написано знакову сторінку в літописі історії як футбольного клубу «Славутич», так і загалом у розвитку професіонального футболу козацького краю. Завдяки нелегкій перемозі над тернопільською командою «Нива» черкаський «Славутич» вийшов до півфінальної стадії розіграшу Кубка України з футболу. Попереду на нас чекає матч з донецьким «Шахтарем» – командою європейського класу, постійним учасником Ліги Чемпіонів УЄФА, володарем Кубка УЄФА, багаторазовим чемпіоном і володарем Кубка України. Головне для гравців «Славутича» – докласти максимум зусиль, аби гідно протистояти такому досвідченому суперникові – команді, укомплектованій зірковими майстрами міжнародного рівня. Важливими у цій кубковій зустрічі будуть професіоналізм і командні дії як гравців на футбольному полі під час матчу, так і організаторів гри під час підготовки до неї.

18 квітня у рамках Чемпіонату України з футболу черкаський «Славутич» знову зустрічається на своєму полі з тернопільчанами. Але цього разу суперником «Славутича» стане ФК «Тернопіль». Сподіваємося, рідні трибуни та підтримка вірних уболівальників допоможуть «Славутичу» впевнено продовжити шлях у Чемпіонаті України.

Сьогоднішня зустріч з тернопільською командою є лише першим домашнім матчем «Славутича» у Чемпіонаті України з футболу в сезоні 2014 року. Зважаючи на це, слід нагадати, що 2013-й рік був позначений важливими змінами в організаційній структурі управління клубом: було створено нові представницькі, керівні та виконавчі органи. Для розв’язання першочергових питань щодо фінансування клубу та побудови відповідної власної спортивної інфраструктури до цього часу великі надії ще покладаються на новостворену Опікунську раду. Виконавчий орган футбольного клубу «Славутич» неодноразово офіційним листом звертався до кожного члена Опікунської ради з проханням надати фінансову допомогу для забезпечення статутної діяльності та підготовку команди до матчів розіграшу Кубка України і матчів весняно-літньої частини Чемпіонату України. Проте лише три члени Опікунської ради перерахували на рахунок клубу кошти в загальній сумі аж 65 000 грн?! Така пасивність пояснюється об’єктивними причинами: саме в цей період дійшли найвищого градусу відомі події та Майдані Незалежності та в регіонах України. Зрозуміло, що на прохання клубу позитивної реакції членів Опікунської ради не було. Водночас тільки за передсезонні навчально-тренувальні збори клуб мав сплатити близько 2 млн. грн. Попри труднощі, виконавчий орган клубу своєчасно вирішив усі фінансові проблеми, залучивши до співробітництва справжнього професіонала ринку спортивного маркетингу країни – компанію «Україна Футбол Інтернешнл». Комерційні права клубу були передані компанії, яка вже долучила до співпраці такі бренди, як «Банк Михайлівський», що визначений титульним спонсором, та компанію «Ельдорадо», визначену генеральним партнером клубу. Їхня підтримка на відповідальному етапі підготовки до сезону та його старту сприяла історичній перемозі «Славутича».

Звичайно, успіх потрібно розвивати й надалі. Тим паче, що перед командою поставлене завдання – уже в поточному році подолати бар’єр ІІ ліги й підвищитися в класі. Щоб цього досягти, потрібні нові ресурси, і не лише фінансові. На черзі стоїть питання розвитку власної інфраструктури клубу, а саме:

– розширення співпраці з дитячо-юнацькими спортивними школами міста та області;
– робота не лише з юними футбольними талантами області, а й з їхніми тренерами, батьками, опікунами та вихователями;
– відкриття спеціалізованої академії футболу «Славутич» – «Зоря»;
– будівництво футбольного манежу «Славутич» – «Зоря» в Білозір’ї;
– перетворення (реконструкція) гуртожитку однієї з будівельних компаній міста Черкас в реабілітаційно-оздоровчий центр команди майстрів.

Тож сподіваємося, що найближчим часом до числа партнерів «Славутича» долучаться і представники черкаського бізнесу: провідні місцеві компанії та фізичні особи-підприємці. Адже саме підтримка земляків може надихати на вражаючі звершення та досягнення!

Користуючись нагодою, сердечно вітаємо усіх з прийдешнім святом Воскресіння Господнього! Бажаємо мирного неба, міцного здоров’я, родинного затишку, злагоди і добробуту! Віримо щиро, вболіваємо пристрасно та йдемо разом до успіху головної команди Черкащини!

Генеральний директор ФК «Славутич» Володимир Лашкул

Головний тренер ФК «Славутич» Юрій Бакалов

Капітан ФК «Славутич» Вадим Гонщик

Популярные новости