Олександр Литвиненко: "Запам'яталося, як грали під звуки артилерії"

985 03.01 2023   11:01

На запитання FootBoom відповів найкращий голкіпер другої ліги Олександр Литвиненко, який восени провів вісім "сухих" матчів у складі бузовської "Ниви".

- Яким запам'ятався 2022 рік, Олександре? - цікавлюсь у 31-річного воротаря. 

- Дуже складний рік для кожного українця. До літа знаходився в рідних Сумах. Запам’яталось те, як на початку війни з друзями грали у футбол під звуки артилерії, яка перебувала неподалік міста. Влітку запросили до бузовської "Ниви". Гарні півроку вийшли для команди, виступ сміливо можна занести до активу. 

- Через війну півроку в країні не було футболу. Скучили за грою?

- Після повномасштабного вторгнення ерефії були навіть думки, що, можливо, більше не зіграю на професіональному рівні. Тож велика подяка збройним силам, які надали нам можливість займатися улюбленою справою. 

- Улітку ви дебютували за бузовську "Ниву". Могли уявити тоді, що команда одразу стане беззаперечним лідером другої ліги?

- Перше враження після приїзду до Бузової - позитивне: кваліфіковані футболісти, молоді та амбіційни тренери, котрі не один рік праюють разом. На зборах ми на рівних грали з представниками Прем’єр-ліги, тож особисто в мене була впевненість, що перебуватимемо у верхній частині турнірної таблиці.

- Ви також поставили декілька рекордів сезону, однак особистими успіхами не надто пишаєтесь. Чому?

- Сезон ще не закінчився. Хотілося б гідно дограти чемпіонат,  після чого робитимемо висновки.

- Який матч запам'ятався найбільше?

- Прем'єрний "Ниви" на професіональному рівні проти "Чайки". Перемогли 3:0, а мені вдалося в компенсований час узяти 11-метровий. Дуже позитивні емоції були і, напевно, це стало поштовхом для майбутніх перемог.

- "Нива" не програвала дев'ять матчів поспіль, а єдиної поразки зазнала від дублерів "Металурга" (1:2) перед самою відпусткою. Недооцінили запорізьку молодь?

- Ми півтори години не могли розпочати матч через повітряну тривогу, тож було важко налаштуватись на гру. Запоріжці добре виглядали і в першому таймі скористалась своїми моментами. Але навіть при цьому в нас було достатньо можливостей, щоб переломити хід зустрічі, проте надто добре зіграв молодий голкіпер "Металурга-2" плюс нам трохи не поталанило. Буває й таке...

- У грудні бузовці вже збиралися. Поновлять підготовку раніше за інших у другій лізі - 10 січня. Видно, серйозно готуєтесь до весни. Тобто вважаєте, що боротьба за чемпіонство ще не завершена?

- Ми розуміємо, що треба серйозно підготуватися. Бо кожна команда хоче відібрати очки в лідера. Але першу сходинку віддавати не збираємося!

Олександр Литвиненко в сезоні 2022-23

ЛігаІгри (хв.)Пр. м'ячіСухі ігри
Друга10 (900)48

Читайте также: Вторая лига. Невероятный Литвиненко: восемь "сухарей" бузовского голкипера

Популярные новости