Андрій Білецький: "Смалійчук пропонував створити на базі "Калуша" Народну команду "Карпати"

3223 30.08 2020   18:21
Фото - ffl.org.ua

Президент футбольного клубу "Калуш" Андрій Білецький розповів журналістам телепрограми "Реальний футбол" про пропозицію співвласника львівських "Карпат" Олега Смалійчука відновити "зелено-білий" футбольний клуб на базі калуського.

– Чи правдива інформація, що поширювалася у ЗМІ, щодо ймовірної співпраці ФК "Калуш" із ФК "Карпати" (Львів)?

– Співпрацею це назвати важко, але можу підтвердити, що контакти з новоявленим співвласником "Карпат" Олегом Смалійчуком у нас були. Близько двох місяців тому він звернувся до мене з пропозицією долучитися до створення на базі "Калуша" Народної команди "Карпати".

– В чому полягала її суть?

– Ми з Олегом мали як особисті зустрічі, так і телефонні розмови. Суть пропозиції полягала в тому, що "Калуш" мав би переїхати у Львів, змінити назву на НК "Карпати", прописку на львівську й отримати активи львівського клубу.

– І як Ви відреагували на таку пропозицію?

– Спочатку я повірив, що це благородна справа. "Карпати" – легендарний клуб, який люблять і за який масово вболівають у Західній Україні. І я в тому числі. Тому вважав за честь долучитися до створення справді Народної команди.

Також був переконаний, що синергія з ФК "Карпати" дасть новий поштовх до розвитку футболу в Калуші. Але з кожною зустріччю і розмовою я переконувався, що за благими намірами насправді ховається чисто шахрайська схема, а не бажання розвивати клуб і футбол. Зрозумійте, я був ініціатором відродження ФК "Калуш", ми зуміли за декілька років пройти складний, але цікавий шлях.

Читайте также: Олександр Шевченко: "Представники Смалійчука пояснювали, що єдиний шлях порятунку "Карпат" - це зареєструвати клуб з Івано-Франківської області у Львові"

– Чому не вдалося реалізувати план Смалійчука?

– Спільно з міською радою зробили досить непогану роботу. І це точно робилося не для того, аби всі ці надбання були знівельовані і зруйновані якимись незрозумілими схемами. Скажу більше, з боку Олега Смалійчука мені пропонувалися і фінансові блага, щоб я погодився реалізувати цей намір і схематоз.

Останній контакт з Олегом Петровичем у мене був напередодні засідання останньої Конференції Професіональної футбольної ліги, на якій "Карпати" повинні були включити до складу учасників чемпіонату України у Другій лізі.

Він звернувся до мене з пропозицією вийти на людей в Українській асоціації футболу, які би мали повпливати на Голову Львівської Асоціації футболу Олександра Шевченка, щоби той зробив ФК "Калуш" колективним членом Львівської Асоціації футболу. Звичайно, я відмовився від цієї чергової схеми, адже остаточно зрозумів, що вона межує з шахрайством і шарлатанством, - цитує Білецького офіційний сайт Львівської асоціації футболу.

Популярные новости