Олексій Литовченко: "В Тернополі давно не було такого свята футболу"

2656 15.08 2018   14:30
Фото - pfl.ua

Герой четвертого туру у Другій лізі Олексій Литовченко поділився своїми враження від перемоги над ФК "Минай", а також розповів про своє самопочуття.

У грі четвертого туру у матчі проти "Минаю" у складі тернопільської "Ниви" знайшовся у них нападник, спроможний взяти на себе відповідальність. Олексій Литовченко на стадіоні в Тернополі відзначився великою активністю попереду й багато в чому визначив підсумок матчу своїми двома голами та самовідданістю в боротьбі за м’яч. Але поле залишив на ношах. Саме з цього прес-служба ПФЛ і розпочала розмову з героєм четвертого туру.

- Олексію, у моменті з пенальті ви отримали травму. Як почуваєтеся зараз?

- Не особливо пам'ятаю той момент, мені розбили голову. В лікарні рану зашили, наклали шви. Необхідно поки що зробити паузу в фізичних навантаженнях. Сьогодні та завтра пропускаю тренування, а в четвер лікарі повідомлять, чи зможу я зіграти в суботу.

- Повертаючись до матчу, ви відзначилися двома забитими м'ячами та заробили пенальті, тим самим принесли перемогу команді. Приємно отримувати визнання найкращого гравця туру?

- Звісно, кожному гравцю приємно, коли його відзначають. Для мене важливіше, що перемогла команда. Перемога над "Минаєм" — довгоочікувана для нас. Зараз весь Тернопіль радіє нашій звитязі. Вважаю, що тепер ще більше вболівальників приходитиме на матчі. В нас в команді більшість молодих футболістів, їм ще не вистачає досвіду виступів на професіональному рівні. Хлопці ще ніколи не грали при такій аудиторії. Найбільш досвідчений гравець — Олексієнко, який прийшов з "Полісся". Поступово, з кожною грою прогресуємо. Наприклад, Роман Волохатий віддав дві результативні передачі, зіграв блискуче.

Читайте также: Вторая лига. 5-й тур. Анонс матчей

- Матч вийшов досить результативним та безкомпромісним. За рахунок чого вдалося перемогти суперника?

Гравці поступово відчули ритм Другої ліги, не бояться брати ініціативу на себе, більше почали розуміти вимоги тренерського штабу. Команда не може грати лише за рахунок трьох-чотирьох футболістів. Ми зараз демонструємо колективний футбол, всі викладаються на 100%. Неприємно, коли поступаєшся в трьох матчах поспіль, тому на гру з "Минаєм" виходили з великим бажанням перемогти та порадувати вболівальників. Перед грою ми не були фаворитами, але всім довели, що "Нива" конкурентноспроможна і вміє грати в футбол.

- Грали команди з Західної України. Відчувалася атмосфера дербі?

Для нас неважливо проти кого грати. Головне перемогти, а особливо в домашньому матчі. В Тернополі давно не було такого свята футболу, тому не хотілося розчаровувати людей, які прийшли нас підтримати, а також керівництво клубу.

- Як оціните мікроклімат всередині колективу, адже команда перебувала в досить складному становищі на старті сезону?

- Звичайно, неприємно програвати. Ми зібралися всім колективом, з керівництвом, підтримали один одного. Безліч чиників вплинули на такі результати в перших турах. Головне, що всі футболісти викладалися на максимумі в кожній грі. Перемога додасть нам впевненості.

Читайте также: Вторая лига. 4-й тур

- Яке завдання ставиться перед командою на цей чемпіонат?

Для нас головне завдання — зібрати боєздатний колектив. Необхідно поступово рухатися вперед. Керівництво створює всі умови для команди. У нас є власна база, тренувальні поля. На Центральному стадіоні дуже хороша якість газону, грати на ньому одне задоволення. Вважаю, що в небагатьох клубів в Другій лізі такі умови для проживаня та тренування. На мою думку, "Нива" — один з претендентів на перші місце в своїй групі. На жаль, після зимової перерви ми дещо збавили оберти через об'єктивні чинники, але зараз починаємо додавати.

- Розбирали гру "Миная"? На чому акцентував тренерський штаб перед грою?

- В Ужгороді виступають досвідчені виконавці, індивідуально сильні. Головне завдання — не дати вільного простору суперникам. Наприклад, Ощипко, Допілка, Нурієв — всі відомі гравці, але імена не грають в футбол.

- Наступний ваш суперник "Чайка". Немає слабких команд в вашій групі?

- Зараз всі команди досить рівні, немає прохідних матчів. Наприклад, "Чайка" перемогла "Буковину". В команди немає досвідів виступу на такому рівні, але вони проявляють себе з найкращого боку. "Поділля" в цьому сезоні стало більш конкурентноспроможним. Очікується запекла боротьба протягом всього чемпіонату.

БЛІЦ

Народився в Києві

Перший тренер — Лень Юрій Михайлович, в ДЮСШ 15 — Ральченко Володимир Іванович. Закінчив школу ФК "Динамо" Київ.

Улюблений закордонний клуб — Тоттенхем. Подобається гра Еріксона, Каземіро, Марсело, Модріча.

Популярные новости