Олег Собуцький: "Завдання "Агробізнесу" - виграти Другу лігу і успішно дебютувати в Першій лізі"

3252 04.01 2018   10:34
Фото - ФК "Агробизнес"

Почесний президент ФК Агробізнес - про футбольний рік, що минув і завдання на 2018-й.

- Великі плани з минулої зими покладались на 2017 рік. Як можете оцінити його стосовно команди Агробізнес?

- Я задоволений нашою командою, тренерським штабом, футболістами. Ми провели дуже гарний футбольний рік, показали прекрасний результат в фіналі аматорського футболу України, де стали стали чемпіонами, впевнено перемогли Металіст (Харків) з рахунком 4:0. Хлопці дійсно показали, що вони є сильними, що можуть грати у футбол, що хоч наша команда молода, вони набралися досвіду, хорошої футбольної практики. Показали, що хочуть грати і можуть грати, зараз перейшли в Другу лігу. За підсумками першого півріччя сезону ми побачили, як команда виросла, і як прекрасно відіграла цю частину чемпіонату. Всього-на-всього маємо одну поразку в Кубку України від команди Прем’єр-ліги і в чемпіонаті України. Хоч вийшло так, що в обох цих матчах просто не було фортуни на нашій стороні. Але хлопці показали, що мають бажання грати, перемагати. В них "горять очі".

В нас команда Агробізнес – велика футбольна родина, у нас кожен за кожного, ніхто нікому не заздрить. Якщо заздрість і є, то вона добра і спонукає до самовдосконалення. В нас справді один за другого переживають і підтримують. Декілька днів тому прооперували Романа Гагуна. В соціальній групі, як бачу, хвилюються, запитують як справи, як здоров’я. Тобто в нас такого немає, як в деяких інших командах: "о, його немає – я піду на його місце…". В нас - дружня команда, злагоджений колектив. Я задоволений підопічними Андрія Донця. Він доказав, що може не тільки гарно грати у футбол, але й прекрасно тренувати та керувати командою.

- Традиційне останнім часом запитання футбольним фахівцям та причетним до команди Агробізнес – чи очікували, що по закінченню осіннього етапу буде такий великий відрив Агробізнеса від переслідувачів, зокрема від третього місця групи А?

- Я не очікував, що буде такий великий розрив. Але це прекрасно. В нас сьогодні 10 очок відділяє від команди, що посідає друге місце. Тим більше, ми в цієї команди першу гру виграли, коли стартували в Другій лізі, з рахунком 5:2, і останню гру в сезоні, що була теж проти цієї команди, теж виграли, з рахунком 4:2. Причому, знову вигравали з великим рахунком, і пропустили лише на останній хвилині. Тобто, ми доказали, що і в іграх з одним з лідерів, команди, що йде на другому місці, ми можемо переконливо бути сильнішими.

- Ви побували майже на всіх домашніх матчах, багато відвідали матчів на виїздах. Що вас найбільше здивувало чи залишилося в пам’яті - якийсь гравець, матч чи подія у футбольному році, що минув?

- Немає сумніву, що конкретний матч 2017 року залишиться не тільки в мене, але і в пам’яті багатьох футболістів надовго, а може й назавжди – це матч Агробізнес – Металіст, який проходив 19 червня на НСК Олімпійський. Де хлопці можливо і в перший раз потрапили на таку велику футбольну арену, головну арену України, точніше, майже всі вперше зіграли на цьому стадіоні… І я дуже переживав, щоб вони не злякалися цього, не перегоріли. Але хлопці – молодці. Вони зосередилися і показали, що є кращими серед аматорських команд України.

Звичайно, запам’яталася і кінцівка того матчу, дуже-дуже неприємна. Всі знають, що тоді сталося, про це говорила вся Україна… Думаю, що багато людей зробили певні висновки, я впевнений, що зробили. Особливо, фани харківського Металіста, які потім приїхали і вибачилися за свій ганебний поступок. Цей матч мені запам’ятався найбільше. Хоча всі матчі можна тут перераховувати, всі матчі мають якісь особливості, кожен по-своєму був гарним, але цей фінальний матч аматорського чемпіонату України залишився найбільш пам’ятним.

- Коли перед фіналом ви зверталися до команди, то говорили про космічний корабель…

- Так. Я це дуже добре пам’ятаю. Сказав – хлопці, не бійтеся, не думайте, що ви потрапили на космічний корабель. Це всього-на-всього, звичайний стадіон, з таким самим зеленим покриттям, можливо лише за якістю кращим, ніж на багатьох інших стадіонах, такі самі глядачі сидять на трибунах, як на багатьох інших матчах, в яких ми приймали участь, можливо їх просто буде трохи більше. Ви не думайте, що потрапили на якусь іншу планету на космічному кораблі. Будьте впевненими. Ви є сильними. Ви зможете. Я вірю в вас.

Також за день до цього ми завезли футболістів на стадіон. Щоб вони подивилися, відчули. Попросили працівників Олімпійського на короткий час запустити футболістів, щоб походили трішки по футбольному полю, призвичаїлися, "переспали" з цим і були морально впевненими у день матчу…

- Чого чекаєте від 2018 року, які плани виношуєте відносно ФК Агробізнес?

- Завдань на наступний рік в нас багато. Найголовніше – закінчити третє коло. Зустрітися у фіналі. Як ви знаєте, команди, які в групах займуть перше місце, гратимуть за звання чемпіона, а команди, які займуть другі місця в групах А і Б – не гратимуть, отримають "бронзу". Звісно, у нас завдання виграти Другу лігу і успішно дебютувати в Першій лізі. Це - найголовніші пріоритети. І, звичайно, в нас багато діток займається футболом. Ми граємо у турнірах ДЮСШ , в ДЮФЛ. Граємо на обласних змаганнях командою Агробізнес-2, також наші футбольні ветерани беруть участь в обласних та загальноукраїнських турнірах… Та найголовніше, щоб був в Україні мир, спокій… Саме це найголовніше. Щоб повернувся в нашу країну мир. А якщо він буде, звичайно будемо більше і більше інвестувати в футбол, в наших діток, дорослі команди та ветеранів.

- Яку все-таки команду-суперника хотіли б бачити у фіналі Другої ліги, якщо туди потрапить Агробізнес (основні претенденти на сьогодні - Дніпро-1 та Металіст 1925)?

- Ми з Металістом вже грали у фіналі, розумію, що це для нас була фартова команда, але потрібно себе попробувати в матчах і з іншими командами, для різноманітності. Тому віддаю перевагу фіналу Агробізнес - Дніпро-1 .

- Чи є вже задумки на найближчий підготовчий період основної команди? Минулої весни був дуже вдалий передсезонний збір в Туреччині, який дав свої результати. Вже є рішення, як команда проведе найвідповідальнішу частину підготовки до сезону?

- Я розмовляв з головним тренером команди, запропонував йому провести збір в Іспанії, але Андрій Анатолійович сказав, що є бажання знову їхати в Туреччину, де були в минулому році. Їм там сподобалося. Напевне, тепер уже це фартова для нас тренувальна база. Думаю, що поїдемо в Туреччину в перших числах березня. Зараз розглядаємо варіант розташування у цьому ж готелі, де були минулоріч.

Хоча і варіант з Іспанією ще залишається. Я б хотів, що хлопці відвідали цю футбольну країну. Але так як пояснював головний тренер, в цей період в березні вже важко з хорошими спарингами, то Туреччина в цьому плані є привабливішою.

- Останнє запитання. Очевидно, що Агробізнес влітку завоює путівку в Першу лігу і стартує в ній з наступного сезону. Наскільки ви є впевненими як генеральний спонсор, що команда зможе повністю відповідати необхідному рівню цього дивізіону?

- Впевненість завжди повинна бути… Та головний пріоритет – я довіряю головному тренеру і моєму другу Андрію Анатолійовичу Донцю, який буде цим займатися, щоб команда Агробізнес відповідала рівню Першої ліги, в якій прийматиме участь. Все в його руках, та руках команди. Фінансування я гарантую, а далі все залежить від наших хлопців. Зараз Андрій Анатолійович залучив у команду кілька гравців. Можливо, ще хтось підсилить. Тобто, думаю, що все в нас буде добре.

Популярні новини