Василь Вовк: "В українському футболі керує закритий клуб "рішал"

2345 02.07 2017   17:24

Почесний президент СФК «Нива-В» Василь Вовк проаналізував стан справ в українському футболі:

– Жалкую, але поки що вищі футбольні органи України (ФФУ і ПФЛ) не розуміють усю утопію сьогоднішнього стану професіонального футболу України й нікчемність так званої концепції його розвитку. Живемо сьогоднішнім днем, й усіх це влаштовує, тому що гроші у футбольних функціонерів великі (маю намір найближчим часом опублікувати документи, хто й яким чином їх отримує, у тому числі з міжнародних футбольних інституцій.). Господар одного із клубів на конференції ПФЛ запитав мене: «А скільки у Вас футбольних полів? Я у своєму селі побудував п’ять… ».

Він одночасно правий й неправий. Тому що навіть сто полів в одному регіоні не допоможуть розвиткові українського футболу. Закликаю шанованих колег вкладати кошти у київські або інші футбольні землі (у тому числі запрошую у Вінницю) й розвивати весь український футбол.

Пропозицію СФК «Нива-В» щодо зміни формату та ліміту представництва регіонів у лігах, яку за лаштунками форуму підтримали відомі у світі футболу люди, не отримала підтримки («за» голосувала «Нива-В» й утримався один). Закритий клуб «рішал» в українському футболі керує, але ми маємо з часом зрозуміти, що так не повинно бути.

З повагою до Президента ФФУ Андрія Васильовича Павелка й Президента ПФЛ Сергія Дмитровича Макарова, яких закликаю звернути на це увагу, - приводить слова Вовка офіційний сайт «Ниви-В».

Популярные новости