Юрій Копина: "Не вважаю, що дубль і U-19 — то дорослий футбол"

2145 03.05 2017   15:21
http://fcruh.com

Найкращим молодим гравцем змагань Другої Ліги у 27-му турі ПФЛ спільно з премією Золотий талант України визнали 20-річного півзахисника «Руху» Юрія Копину.

— Тільки-но підписавши контракт, ти пообіцяв спробувати закріпитися в основному складі «Руху». Судячи з усього, вдалося: навесні ти зіграв у всіх семи матчах команди. Важко було витісняти когось зі складу?

— Вдалося, спасибі тренеру, сподіваюся, і сам те місце заслужив. Зараз, дякувати богові, граю. Звісно важко, завжди важко: новий колектив, всі хлопці старші, я молодий. Було важко, але адаптувався, проявив свої найкращі якості і граю в основі.

— Вже забив за команду два свої перші голи на професіональному рівні — «Суднобудівнику» і «Поділлю». Як відчуття?

— Позитивні, для себе приємно, що забив голи, та головне, що команда в тих матчах перемагала.

— Навесні «Рух» вже встиг побувати на першому місці у таблиці, багато хто думав, що саме ваша команда буде лідером чемпіонату, а ви зараз другі.

— На нас команди налаштовуються з подвійними емоціями і нам важко. На виїзді три, чотири гри вже не перемагаємо, хоча у нас є моменти, контролюємо хід гри, але команди налаштовуються, грають від оборони і чекають помилок.

— Юрій, чому твій контракт з «Рухом» розрахований тільки на півроку? Плануєш влітку перейти кудись?

— Як керівництво пояснило, зараз така ситуація у багатьох футболістів, такі контракти. Якщо клуб вийде у першу лігу, то будуть передивлятися, залишать тих, хто потрібен.

— З ким першим поділився радісною звісткою, що переходиш до "Руху"?

— Звісно, першими дізналися батьки, потім найближчі друзі.

— Чому обрав саме 30-й номер?

— З дитинства люблю ці цифри, ще коли в "Карпатах" починав грати, мав 30-ку на спині.

— Як тобі аматорський чемпіонат країни?

— В аматорах грають переважно старші, які закінчують. У «Львові» більше молоді, звідси й такі результати. Тому що перший рік виступають, і пацани не зіграні. Звісно, переймаються, але нічого, вони наберуться досвіду в тому чемпіонаті.

— Чемпіонат дублерів цікавіший?

— Я б не сказав. Взагалі не вважаю, що дубль і U-19 — то дорослий футбол, там грають пацани твого рівня, на рівні школи, і ніхто не спробував смаку першої і другої ліг, де вже мужики грають, йде гра на результат. Аматори ж не поступаються чемпіонату дублерів.

— Як виник варіант із «Рухом»? Коли дізнався про інтерес клубу з Винників.

— Коли був у «Львові», працював із Русланом Івановичем Мостовим, і коли я пішов із команди, ми зустрілися. Там якраз дубль «Карпат» із «Зіркою» грав, і він спитав, що я, і як. Побалакали, він сказав, коли буде знати, то він зателефонує. Ми здзвонилися, він сказав, приїзди, якщо хочеш, спробуєш. Так сталося, я приїхав і пройшов збори.

— «Рух» ще донедавна також виступав на аматорському рівні, а сьогодні вже є лідером чемпіонату другої ліги. Ясно, що це крок вперед для тебе, а що ще?

— Ну, насамперед, колектив. Тут досвідченні гравці, і на сто відсотків друга ліга не та ліга для цієї команди, упевнений, що вийдемо в першу. Тут стоять великі завдання, я вважаю, для мене це крок вперед, наберуся досвіду і буду старатися грати в основі.

— Як гадаєш, зможеш?

— Сили є, будемо намагатися. Добре, що існує конкуренція, зроблю все, щоб закріпитися в основному складі. Довести, що я тут не просто так.

Популярные новости