Головний тренер ФК "Оболонь-Бровар-2": "Наше завдання — виховувати футболістів для першої команди"

2142 12.10 2016   22:10
fcbrovar.obolon.ua

Головний тренер ФК "Оболонь-Бровар-2″ Валерій Іващенко розповів прес-службі клубу про кадрову політику дублюючої команди, а також поділився думками щодо виступів у цьогорічному чемпіонаті Київщини.

Про кадрову політику:

“Наша команда змінилася, можна сказати, на відсотків 70. Пішли: Сіренко, Мачарашвілі, Галдецький, Деркач, Зоря, Казмірук, Мартинов, Яцик, Порохня, Рябцев. Покинули вищезгадані хлопці нас з багатьох причин: хто сам вирішив спробувати сили в інших командах, хто не зміг скласти конкуренцію в першій команді — такі як Яцик і Порохня. А дехто переріс за віком дубль, але не зміг проявити себе в першій команді. Шкода, що довелося розпрощатися з Ліваном Мачарашвілі, адже він був лідером нашої команди. Втім, він засидівся у дублі і йому потрібно спробувати себе на більш виcокому рівні. Тому наразі він займається своїм працевлаштуванням».

“Звичайно, ми запросили нових гравців. Прийшли: Кузьменков, Литченко, Асадов, Марченко Панін, Нагорняк, Шевчик, Козак. Також повернувся до складу після річної паузи Трофименко, який пропустив цей час через травми. Критерій відбору був дуже простий, головне — бажання і футбольне мислення. У кожного з них є свої хороші якості — у когось дриблінг, у когось швидкість, або удар . Всі вони поки що сирі, тому наше завдання — виявити у них найкращі якості і поступово розвивати та вдосконалювати їх”.

Про напрямок роботи ФК "Оболонь-Бровар-2":

«Напрямок роботи резерву — результат. А результат — це якість гри команди в цілому, а також окремо кожного гравця. Ми прагнемо, щоб в майбутньому вони спокійно могли перейти на інший якісний рівень і створювали конкуренцію гравцям першої команди».

«Так, Гурмак, Кузьменков і Ткач вже зробили перший крок назустріч першій команді, але їм потрібно багато працювати, аби завойовувати місце в основному складі, і я впевнений, що у них все для цього є. Хто ще у найближчій перспективі зможе поповнити ряди основної команди? Гадаю, що це Литченко, Прокопенко, Марченко, Нагорняк, Мартиненко, Багінський, Лисенко. Я вважаю, що у кожного з них хороші шанси, однак наразі їхнє головне завдання — проявити себе з найкращої сторони, граючи за дубль на першості області. Тільки своєю грою, працею і самовіддачею вони зможуть довести тренерам першої команди, що готові переходити на інший рівень. А ми, тренери, працюємо над тим, щоб виховувати якісних футболістів. Варто сказати, що багато хто з фахівців футболу оцінили нашу роботу і відзначили, що наша команда одна з небагатьох, яка грає у видовищний і добротний футбол. Звісно, безліч команд вже цікавляться нашими футболістами, але ми, в першу чергу, працюємо на благо ФК “Оболонь Бровар”.

Про виступи в цьогорічному чемпіонаті Київщини:

«Виступи у цьогорічному чемпіонаті області? Моя оцінка нашій команді — задовільна. Якість гри хороша, але, на жаль, результат поки не радує. Проблема в тому, що команда змінилася відсотків на 70 і ми мали з цим певні проблеми. Проте, тішить те, що на якість гри це не вплинуло, а лише на результат. Перше коло завершили на 4 місці, друге коло розпочали з великими втратами і тому це позначилося на результаті. Втім, поступово виходимо з тимчасової кризи і останні дві гри впевнено виграли, тим паче, перемогли дещо експериментальним складом, оскільки багато основних гравців були травмовані. Повторюся, наше завдання — навчити юних футболістів правильно грати і розуміти футбол, а результат з часом прийде автоматично».

«Чемпіонат області, звичайно, має свою специфіку. Наприклад, ми не завжди граємо на зелених полях, іноді доводиться перелаштовуватись на штучні покриття, а це впливає як на здоров’я футболістів, так і на швидкість футболу. Суддівську роботу я обговорювати не буду, тому що кожен повинен займатися своєю справою. Своїм хлопцям ми завжди говоримо, що потрібно грати так, щоб не дати жодного шансу суддям вплинути на результат матчу. А в цілому чемпіонат хороший, багато команд хорошого рівня, в яких виступають гравці, які пограли на найвищому рівні, тому для наших молодих футболістів — це хороша можливість набиратися досвіду в дорослому футболі. Змагаючись з досвідченими командами вони будуть швидше розвиватися і рости».

Популярные новости