Друга ліга: глядацький рекорд в Івано-Франківську

1720 22.08 2016   19:25

У Івано-Франківську трохи більше як 100 вболівальників не вистачило для того, щоб цього вік-енду побити рекорд з відвідуваності. На матч п’ятого туру за участю місцевого «Тепловика» проти маріупольського «Іллічівця-2» (0:1) прийшло 6 200 уболівальників. Нагадаємо, що два тижні тому на матчі «Поділля» Хм - «Металург» З було зафіксовано 6300 глядачів, що стало кращим результатом за відвідуваністю у другій лізі з 2012 року.

Цікаво, що це була перша домашня гра «Тепловика» на івано-франківському стадіоні «Рух». За цей час стадіон приводили до ладу: встановили нове табло, замінили ворота, зробили «терапію» газону, реконструювали пристадіонні приміщення згідно з регламентом, упорядкували місця для вболівальників, покращили навколо стадіонну територію... На другому етапі планується продовжити реконструкцію.

Івано-франківський стадіон є одним із найстаріших у країні, а може, й на всьому континенті. Адже майданчик майбутнього футбольного поля виник тут ще у другій половині 70-х років ХІХ століття і був невід'ємним продовженням міського парку відпочинку ім. Г. Сенкевича (нині - парк ім. Т.Шевченка). Стадіон «Рух» є комунальною власністю міста, яке й виділило кошти на приведення його до ладу. Перша домашня гра проти маріупольців у Івано-Франківську очікувалась із величезним нетерпінням. Про це свідчить і квитковий ажіотаж. Напевно, ще тижні два тому і керівники клубу не очікували, що абонементи та квитки на гру так добре розходитимуться. По підприємствах, установах, організаціях об'єднувалися, робили колективні замовлення або просто відсилали "гінця" до стадіону.

Підтримка дванадцятого гравця команді була дуже потрібною, але так і не допомогла команді здобути три очки. Певно, футболісти не очікували, що всі пластикові сидіння стадіону будуть заповнені. Після цього матчу, певно, керівники міста задумаються чи не вдатися до реконструкції другого ярусу стадіону «Рух». Адже в цілому стадіон розрахований на 15 000 уболівальників, проте другий ярус з лавками вже котрий рік закритий на реконструкцію.

Стосовно глядацького рекорду, то цього сезону вже вдруге з 2012 року на матчі нижчого дивізіону професіонального футболу України зібралося більше п’яти тисяч глядачів (6000 уболівальників на матчі ФК «Тернопіль» — «Єдність» зібралося в липні 2012 року). Причому показник у більш як 6000 вболівальників став найбільшим у поточному чемпіонаті не лише у другій лізі, але і в ПФЛ в цілому. Найкращий показник серед команд другої ліги за останніх п'ять років — у ПФК «Суми», коли в сезоні 2011/2012 на матч проти «Реал-Фарми» прийшло 11 300 чоловік.

Источник: ПФЛ
Популярные новости