Артур Каськов: "Мрію, аби команда повернулася на свій колишній рівень"

2026 09.08 2016   08:40
Фото - sport-xl.org

Перший гол півзахисник забив виваженим ударом зі штрафного і цей м'яч претендував на звання кращого удару всього туру. А його другий гол на останніх секундах зустрічі приніс гостям таку очікувану і заслужену перемогу. Артур Каськов, герой третього туру в другій лізі, розповів про матч.

- Дуже приємно, що мне визнали героєм туру, - не приховував емоцій Артур Каськов. - Це допомагає і надалі почувати себе впевненіше і знати, що за твоєю грою постійно стежать.

- Матч проти "Поділля" став Вашим бенефісом. Наскільки довгоочікуваною виявилася перемога?

- Нам ця перемога була дуже потрібна. Це стосується психологічного і морального фону в команді. Адже ми тільки-но повернулися в профі, дуже хотілося перемогти, аби відчути смак перемоги і надихнутися на подальші звершення. Я радий, що нам вдалося цього досягти.

- З яким настроєм дивитеся у майбутнє після кількох турів? "Металург" - ваша команда, повернулася у рідні пенати?

- Я, звісно ж, мрію, аби команда повернулася на свій колишній рівень, виступала в топ-дивізіоні України. Але для цього важливо, аби кожен гравець і кожен уболівальник нашої команди були об'єднані єдиною метою. І нам це до снаги. Лише той факт, що команда відродилася, грає виключно для своїх фанатів, уже заслуговує на схвальні слова. Велика вдячність тим людям, які взялися з відродження нашого клубу.

- У матчі з "Поділлям" ви вдало виконали стандарт. Тренерський штаб призначив Вас виконавцем штрафних?

- Перед кожною грою Ілля Владиславович (Близнюк - авт.) призначає відповідальних за виконання стандартів. Хто впевненіше почувається, той і буде пробивати. Напередодні ми відпрацьовували штрафні і мене тренерський штаб призначив виконавцем стандартів.

- Гол зі штрафного вийшов дивовижним! Так і планували пробити?

- Чесно кажучи, збирався пробити в той кут, де стояв воротар, але вийшло поцілити під поперечину. З хлопцями залишаємося після тренувань, відпрацьовуємо подібні удари. Добре, що це приносить свої дивіденди під час матчів.

Читайте также: Вторая лига. 3-й тур

- Коли пропустили у додатковий час, думали, що перемогу втрачено?

- У нас було достатньо моментів, щоб забивати. Тільки у першому таймі у нас було три епізоди, коли ми повинні були забивати. Після гри говорили з хлопцями, що якщо б зіграли внічию або, не дай боже, програли, було б дуже образливо і несправедливо. Але в футболі треба грати до кінця. Вірили у свої сили, побігли і забили.

- Остання атака з вашим голом вийшла як по нотах. Хто брав участь у тій атаці і як Ви забивали?

- Наш воротар виніс м'яч подалі, а я його прийняв, віддав Бережному. Той промчав по флангу, навісив до штрафного і після скидання головою Буланого мені вже довелося забивати в порожні ворота. Емоції дійсно зашкалювали, такий контраст - пропустили і забили вирішальний в компенсований час. Всі зачекалися цієї перемоги, і, головне, заслужили її.

- Понад шість тисяч уболівальників зібралося на трибунах. Вас така кількість фанатів суперника не шокувала?

- Та ні. Нормально вийшли, грали без тремтіння у колінах, якщо ви це маєте на увазі. Приємно грати за такої атмосфери, люди приходять і підтримують команди, очікують на красивий футбол. Зрозуміло, що у Хмельницькому також кілька років люди були без професіонального футболу. Тому вони й прийшли в такій кількості на гру, і навіть, наскільки я чув, побили глядацький рекорд відвідуваності матчів ПФЛ.

- "Рух" в наступному турі буде для вас черговим подразником? На цього суперника і налаштовуватися по-особливому не потрібно: 3 перемоги у трьох матчах, зіркові імена...

- Звісно, розберемо суперника на найближчих заняттях, дізнаємося про їхні сильні і слабкі сторони. Зрозуміло, що команда зараз серед лідерів, багато забиває, мало пропускає. Але це жодним чином не вплине на нас. Ми також налаштовані рішуче, всі команди у другій лізі однакові і можуть грати одне проти одного. перед грою шанси у нас рівні, головне, виконати тренерську настанову, дисципліновано зіграти у захисті й агресивно попереду. У кого буде більше бажання, той і переможе.

- Відчувається, що молодь "Металурга" додає від гри до гри?

- Так і є. У нас молоді хлопці, які тільки роблять свої перші кроки в професіональному футболі. Але вони молодці, помітно, що їм все вдається. Після третього туру, як не дивно, хлопці швидко адаптуються у дорослому футболі і дають результати.

Источник: ПФЛ
Популярные новости