Руслан Костишин: "У "Колосі" панує сімейна аура"

1587 08.06 2016   15:34
Фото - Виктора Перегняка

ПФЛ визначила кращого тренера другої ліги. Традиційно наприкінці сезону ПФЛ України шляхом опитування серед клубів визначає кращих. Цього року переважна більшість клубів віддала перевагу у номінації «Кращий тренер другої ліги» наставнику чемпіона ковалівського «Колосу» Руслану Костишину.

- Подібні опитування проводяться за підсумками змагань у всьому світі, - сказав у коментарі прес-службі ПФЛ Руслан Володимирович. - До своєї перемоги в голосуванні ставлюся спокійно. Звісно, в першу чергу хочу подякувати своїм хлопцям, адже вони виходять на поле й борються за перемогу в кожному матчі.

– Ваше визнання не викликає жодних сумнівів, адже дебютний сезон на професіональному рівні завершився для вашої команди перемогою в другій лізі. Наскільки важко було підкорити п’єдестал?

– Приховувати не буду, перед нами стояло чітке завдання – виграти змагання в другій лізі. Але в той же час не очікували, що боротьба за чемпіонство буде настільки запеклою. За складом учасників ліга мабуть була сильнішою, ніж усі інші попередні сезони. Тож, нам було нелегко, й суперники склали гідну конкуренцію, адже чимало команд переслідували завдання завоювати путівку до першої ліги. Зрештою, цей показник додав лише видовищності та цікавості змаганням.

– Для вас принципово було посісти саме перше місце?

– Так, президенту хотілося, аби «Колос» став чемпіоном у другій лізі. Ми це завдання виконали.

– Не секрет, що успішний виступ багато в чому залежить не лише від співпраці та порозуміння тренера з командою, а з президентом клубу. Підтримку завжди знаходили?

– У мене чудові стосунки як з президентом клубу, так і його помічниками. Хотів би акцентувати увагу на тому, що в нас у клубі панує сімейна аура й існує порозуміння починаючи від очільника ФК і закінчуючи лікарем. Ось така співпраця і є однією із складових успішного виступу «Колосу» цього сезону. Президент завжди йде на зустріч, підтримує і в усьому сприяє.

– Святкування вже в минулому, а літнє міжсезоння доволі коротке. Вже мабуть думаєте про наступний чемпіонат.

– Звичайно. 21 червня у Киві на стадіоні ЦСКА розпочинаємо підготовку до нового сезону. За тиждень вирушимо до Ковалівки на двотижневий збір, де й готуватимемося до старту.

– Чи варто очікувати на суттєві зміни влітку?

– Я не прихильний великих ротацій в команді. Своєю грою й майстерністю всі гравці заслужили аби спробувати сили в першій лізі. На трансфери нікого не виставлятимемо. Щодо новачків, якщо вони і будуть, то кілька виконавців.

— Які завдання переслідуватиме Ковалівка в новому сезоні в першій лізі?

— О, ви не знаєте нашого президента. Впевнений, що перед нами пори те, що це буде дебютний сезон в першій лізі – завдання стоятимуть найвищі. Вже перед початком сезону про це говоритимемо.

- Ще недавно ви й самі виходили на поле у ​​футболці "Колоса". Як дався перехід на тренерську роботу?

- Вийшло так, що отримав травму. Потім став знову виходити на поле. Тодішній генеральний директор Юрій Балашев запропонував мені стати тренером. Вирішив, що рано чи пізно все одно треба з чогось починати, і погодився. Прийняв пропозицію, і за це я йому дуже вдячний.

- Вам довелося працювати під керівництвом таких тренерів, як Кучеревський, Фоменко та багатьох інших. Чий стиль роботи вам ближче за все, як тренеру?

- Однозначно сказати не можу. Час іде, змінюється і футбол, і самі футболісти. Потроху намагаюся брати від кожного тренера, з ким працював. Але й у самого є характер. Я - такий, який є, і цього не відняти.

Источник: ПФЛ
Популярные новости