Артем Прошенко: "Мої найкращі матчі за "Інгулець" ще попереду"

1797 12.04 2016   15:59
Фото - FootBoom.com

Для «Інгульця», котрий декларує амбітні завдання, домашній матч проти «Кремня» мав величезне значення. У разі поразки господарі могли спуститися на пару рядків у таблиці, і за вісім турів до кінця повернутися в трійку було б дуже непросто. На щастя, в команді з'явився справжній лідер, чемпіон другої ліги і екс-капітан «Гірника-Спорт», гравець, який пройшов школу першої ліги, і зараз переживає чи не найкращий футбольний період у своєму житті.

Артем Прошенко у матчі з «Кременем» видав блискучу гру, і багато в чому саме завдяки його активності його команда перемогла (2:1). Центральний півзахисник у цьому матчі, здавалося, встигав усюди, забезпечував передачами нападників, виконував усі стандарти команди. Після його передачі зі штрафного Махарадзе забив красивий гол, а Артем Прошенко заслужено визнаний прес-службою ПФЛ та інформаційним партнером Sport Arena героєм туру.



- Приємно, коли стежать за грою команди, - сказав Прошенко в коментарі прес-службі ПФЛ. – Це стимулює, додає інтересу і мотивації. Зрозуміло, що визнання ЗМІ завжди приємно.


- В останніх матчах «Ингульця» ви є справжнім лідером півзахисту петрівців. Комфортно грається з партнерами чи дається взнаки великий досвід?
- Я вже достатньо пограв на різних рівнях, тому довго звикати до нового колективу не доводиться. Та й партнери підібралися що треба, показують якісний футбол і багато часу для процесу притірки не потрібно. Можу сказати, що зараз у моїх діях простежується симбіоз усього, що ви перерахували. Хоча зі скромності зазначу, що для того, щоб стати лідером команди, варто ще багато працювати. Мої найкращі матчі за «Інгулець» ще попереду.

Читайте также: Вторая лига. 18-й тур


- З багатьма партнерами ви грали в одній команді, адже відчувається хороша взаємодія з деякими футболістами...

- Чимало пограли з Дячуком, Клімаковим, які зараз стають важливими гравцями команди. Саме ця пара футболістів зробила перший гол у ворота «Кремня». Можу назвати того ж Влада Ковтуна, захисника Махарадзе, Алексанова, Шарко. Ці та інші гравці «Інгульця» пройшли хорошу футбольну школу і ще повністю не розкрили свій потенціал.
Тут варто відзначити і хорошу роботу тренера-селекціонера команди Олександра Прошенка. Я знаю, наскільки непросто було запросити тих гравців, які прийшли в зимове міжсезоння.


- Ви стали співавтором другого голу. Зізнайтеся, віддавали націлену передачу Махарадзе ударом зі штрафного?

- Перед матчем Леван попросив мене знайти його передачею зі стандарту на ближній штанзі і я його прохання виконав. Подякував він мене після гри? Так і було: і після голу, і після гри потиснув мені руку.


- Ви самі могли забити. Дальні удари – ваша сильна сторона гри?
- Одразу можу пригадати два дальні удари у другому таймі. Спочатку не пощастило після удару з центральної зони з-за меж штрафної - м'яч пролетів поруч зі стійкою. А вже під завісу гри, коли рахунок був крихким, бив у дев'ятку, але м'яч по дивній траєкторії пролетів повз.


- Боротьба за третє місце, що дозволяє зіграти в перехідному матчі за першу лігу планується стати дуже гарячою. Чи третє місце ви навіть не розглядаєте, враховуючи який хід набрала команда?


- Мабуть, з «Колосом» буде складно конкурувати, адже ця команда впевнено йде серед лідерів. Нашими конкурентами я б назвав «Скалу», «Верес» та «Буковину». Вже в найближчих двох турах з «Буковино» і тим же «Колосом» ми отримаємо більш чітку відповідь на ваше питання. Від результату цих двобоїв багато в чому залежатиме наша подальша турнірна стратегія.

Источник: ПФЛ
Популярные новости