Анатолій Назаренко: "Мета ФК "Тернопіль" - Перша ліга"

2013 13.07 2013   09:39

Дебютний сезон серед професійних футбольних команд тернопільські "муніципали" завершили на четвертому місці. Попереду у ФК Тернопіль новий чемпіонат у якому гратимуть аж 19 команд. Як запевняють тренери, завдання у клубу будуть максимальні.

Чемпіонат України з футболу серед команд Другої ліги розпочинається 14 липня. ФК Тернопіль за календарем цей тур пропускатиме.

Нагадаємо, що муніципальна команда минулоріч дебютувала серед професіоналів. У першому сезоні Другої ліги підопічні Василя Івегеша та Анатолія Назаренка зайняли високе четверте місце та отримали чимало компліментів на свою сторону. У міжсезоння Друга ліга зазнала реформацій. Тепер не буде поділу на групи "А" та "Б", а команди зі Сходу та Заходу України гратимуть у єдиній групі. Остаточно вирішили, що цьогоріч Друга ліга складатиметься із 19-ти команд.

Підготовку до нового сезону футболісти Тернополя розпочали наприкінці червня.

— Тренуватися ми почали 24 червня, — каже тренер ФК Тернопіль Анатолій Назаренко. — Заняття проходять своєрідними циклами у 5 днів, а на вихідні команда відпочиває. Тренуємося вдома на рідному стадіоні педагогічного університету. Умови тут є, газон стадіону привели у порядок, тому нам комфортно займатися.

Харчуються футболісти, за словами тренера, теж на базі педуніверситету, який всіляко сприяє "муніципалам".

— Тренуємося двічі на день, — додає пан Назаренко. — Зараз у нас розпочалася вже третя п'ятиденка і все поки що йде за планом.

У міжсезоння ФК Тернопіль провів дві товариські зустрічі.

— Раніше ми зіграли зі збірною Тернопілля з футболу, яку обіграли з рахунком (1:0), — каже Анатолій Назаренко. — А нещодавно на спаринг нас запросила луцька Волинь, яка виступає у Прем'єр-лізі.

З лучанами гравці ФК Тернопіль провели товариський матч на полі суперників 10 липня. Гра завершилася розгромом наших земляків (7:2).

— Звісно, що результат неприємний, але з цього трагедії аж ніяк не робимо, — стверджує тренер. — Це була тренувальна гра, результат якої не має абсолютно ніякого значення.

Щодо кадрових змін у складі Тернополя, то всі футболісти підписали з клубом нові контракти та пройшли відповідну заявку. Лідери клубу залишаються на місці.

— Дійсно, склад зберегти нам вдалося повністю, але шукаємо підсилення, — каже тренер "муніципалів". — Ми повернули у команду Віталія Богданова, який вже раніше грав за нас. Дуже багато футболістів телефонують та просяться на оглядини. Є у нас хлопці з Рівненської, Закарпатської, Хмельницької та Чернівецької областей. У нас хочуть грати, як досвідчені виконавці, так і молоді гравці.

За словами Анатолія Назаренка, керівництво команди поставило перед тренерами і гравцями чітку мету — вийти у Першу лігу.

— Оскільки за регламентом у Першу лігу виходять 4 команди, то ми маємо великі шанси підвищитися у класі, — пояснює тренер. — Будемо робити все, аби вже з наступного року ми були у Першій лізі.

Источник: 20minut.ua
Популярные новости