Сергій Пучков: "Із Рябоконем це буде перша зустріч"

1704 13.04 2013   13:00
Фото - fcsevastopol.com

Тренер «Славутича» - про останні новини клубу.

— Сергію Валентиновичу, за кілька днів після матчу в Овідіо­полі можете проаналізувати, що не склалося з «Реал Фармом»? Усе-таки двоє втрачених очок можуть у подальшому дорогого вартувати…

— Що можна сказати? Нереалізація тих голевих моментів, що створила команда. У суто технічній майстерності колектив ще не демонструє того, чого нам би хотілося. До того ж, далися взнаки погодні умови, за яких довелося готуватися до гри. Коли виїжджали з Черкас, було холодно, приїхали на Одещину — там спека.

До 20-ї хвилини ми зобов’язані були забити бодай один м’яч. Якби зробили це, було би набагато легше. Але нічого страшного. Головне те, що хлопці повірили, що це не межа їхніх можливостей, і вони можуть діяти набагато краще.

— Попереду — зустріч із лідером, «Десною». Що може стати у ній визначальним?

— У першу чергу треба думати про те, що нам потрібен позитивний результат. А до поєдинку з чернігівцями готуватимемося так само, як і до реш­ти. Виокремлювати з-поміж інших не будемо.

— Ось у це вже, пробачте, не вірю. Зустріч двох фаворитів, від якої суттєво залежать шанси одного з них на продовження боротьби за підвищення в класі, апріорі не може бути рядовою…

— Згоден. Справді, «Десна» — це лідер, і від зустрічі з нею ми чекаємо цікавої гри. Матч покаже, на що ми зараз здатні, чи можемо вирішувати поставлені перед нами завдання, чи плідною була наша робота взимку.

— Отож це — доленосна зустріч? Від її результату багато що залежатиме?

— Доленосною не буде, адже попереду ще вісім турів. А ось те, що в ній нам потрібна перемога, це — однозначно. «Десна», вважаю, вже в першій лізі, оскільки від другого місця має відрив аж у десять очок. А ось за друге місце ми боротимемося до кінця. Хоча конкуренти в нас дуже амбітні. На мій погляд, якраз поєдинки з двома колективами з Тернополя — «городянами» та «Нивою» — будуть доленосними.

— Ваша команда вже відіграла один календарний матч, тоді як «Десна» ще не стартувала. Цей факт піде на користь черкащанам чи ні?

— Нам це на руку, бо жоден спаринг не можна порівняти з офіційним поєдинком. Це зовсім інше налаштування, відповідальність за результат. Тим більше, що це буде перша зустріч цьогорік удома. Упевнений, прийдуть на стадіон дуже багато вболівальників, які стануть нашим дванадцятим гравцем. Ми їх не можемо підвести.

— Раніше вам доводилося протистояти Олександру Рябоконю як тренеру, щоправда в товариських матчах…

— Так, справді. Хоча, чесно кажучи, це було вже дуже давно. На офіційному рівні ми ще не зустрічалися, тож станеться це вперше (сміється).

— Дуель тренерів, напевне, теж буде цікавою?

— Мабуть, це нехай визначають уболівальники. Ми ж лише виконуємо свою роботу, і протистояння на футбольному полі один проти одного — це теж частина нашої роботи.

— Сергію Валентиновичу, минуло понад два місяці, як ви працюєте в Черкасах. Чи відповідають реалії, в яких працюєте, з тими обіцянками, які давалися, коли вас запрошували до «Славутича»?

— Є питання внутрішньої кухні клубу, але скажу, що керівництво ФК докладає максимум зусиль для того, щоби в команди було все необхідне для роботи. Усі наші (тренерські) побажання керівники намагаються виконати. Не все виходить, не все зразу, але поступово вирішується. Можу сказати, що зобов’язання з боку керівників щодо нас виконуються повністю.

— А з тренувальними полями як справи, зважаючи на останню негоду?

— Їх не вистачає, але з натуральним покриттям, оскільки поле зі штучним у нас є. Його люб’язно надає нам ФК «Зоря» (Білозір’я) на чолі з почесним президентом, головою ЗАТ «Україна Футбол Інтернешнл» Володимиром Лашкулом. Отож можна сказати, що ми працюємо в ідеальних умовах, щоправда «землі» нам не вистачає. Але це проблеми, які переслідують не лише нас, а більшість вітчизняних клубів.

— Доводилося чути, що й затримки є з виплатою зарплатні…

— Справді, це так. Але вони були ще до мого приходу, й незначні. І вже зараз керівники клубу поступово це питання вирішують.

Популярные новости