Іван Марущак: "Ситуація в "Жемчужині" водночас і комічна, і сумна, але..."

1422 09.03 2013   16:52

Наставник «Жемчужини» хоче, щоб команда збереглася, попри всі негаразди.

— Плануємо зібратися після відпустки до 17 березня, — почав розмову Іван Марущак. — До того часу сподіваємося вирішити всі фінансові питання клубу. Якщо виникає запитання, як будемо підсилюватися, зважаючи на те, що трансферне вікно закрите, то відповім: у випадку вирішення усіх фінансових проблем матимемо право дозаявляти вільних агентів. Зараз у нас, до речі, в таборі до тридцяти футболістів.
Повірте, питання доукомплектації та заявки нині не головні. Є проблеми набагато серйозніші, зокрема харчування та оплати праці футболістів. Поки що ці та інші подібні питання — на переговорній стадії.

А тих двох-трьох тижнів вис­тачить, щоби належним чином підготуватися до старту весняного чемпіонату?

— Звичайно, ні. Нинішній сезон нашій команді можна занести до активу хіба лише за те, що пройшли випробування труднощами. Останнє місце в таблиці, фінансові негаразди… Уже зараз треба думати про новий сезон, готувати команду до наступного чемпіонату, а поточного — ні на що претендувати вже не можемо.

— У Криму зараз набагато теп­ліше, ніж в інших краях України, отже принаймні збираєте гравців, аби разом тренувалися, підтримували форму?

— Частина футболістів нашої команди заявилася до зимового чемпіонату Криму, щоби й справді підтримувати форму, тож ми, тренерський штаб, регулярно відвіду­ємо матчі за участю наших гравців. Звичайно, ми могли б уже зібратися раніше, але… Це все фінансові витрати (зітхає). Ситуація водночас і комічна, і сумна, але поки що мусимо не збирати колектив із відпустки, щоби таким чином… зекономити (сумно зітхає). Ось чого найбільше не хочеться — втратити команду, бо бачимо, що вона вболівальникам потрібна.

Популярные новости