Вадим Крохан: "Розцінюю наші шанси на продовження існування як 50 на 50"

1609 06.08 2013   17:40
Фото - fcpodillya.km.ua
Наставник хмельницького "Динамо" Вадим Крохан - про перспективи команди та старт чемпіонату.

- Вадиме Валерійовичу, як наразі складаються справи в клубі? Питання з фінансуванням вирішилося?

- Ситуація в нас стабільно важка. Нічого з початку сезону не змінилося, команда досі перебуває в підвішеному стані. Що стосується фінансової сторони, краще зверніться до президента клубу, він зможе надати значно більше інформації з цього приводу. Але поки все знаходиться на дуже й дуже плачевному рівні.

- Тобто, немає стовідсоткової впевненості в тому, що "Динамо" зможе дограти до кінця чемпіонату?

- Скоріше за все, - так. Наразі не можна категорично стверджувати, дограємо ми чемпіонат чи не дограємо. Розцінюю наші шанси на продовження існування як 50 на 50.

- А до зимового антракту команда має шанси протриматися?

- Якщо дограємо до зими, тоді й чемпіонат зможемо закінчити. Із приводу цього я більш оптимістичний. Добре, якщо дотягнемо до зими.

- А коли більш-менш проясниться ситуація?

- Навіть боюся загадувати. Сподіватимемося, що все складеться якнайкраще для хмельницького футболу, відтак команда продов­жить своє існування.

- Після чотирьох поразок пос­піль у якому психологічному стані знаходяться футболісти? Руки ще не поопускали?

- У принципі тримаються, зіграли ж усього чотири матчі. Так, це не найкращий старт, проте в нашій ситуації вважаю його цілком закономірним. Розумієте, ми тільки входимо в сезон, переглядаємо нових футболістів, намагаємося будувати команду. Поки що нам вдається небагато. Насправді чотири гри - це зовсім нічого. На зборах ми по 10–15 матчів проводимо, а тут нам доводиться готуватися до чемпіонату під час самого чемпіонату. Ось і виходить, що тренерський штаб зай­мається обкаткою команди у розпал сезону. На жаль, іншого часу в нас не було.

- У останній грі з "Реал Фармою" ваша команда мала шанс зачепитися за очки, проте не реалізувала пенальті, а в кінці поєдинку пропустила необов’язковий гол. Що завадило пристойніше зіграти проти овідіопольців?

- Скажімо так: причиною нашої поразки стала нестача індивідуальної майстерності наших футболістів. Не реалізували одинадцятимет­ровий, десь не до кінця дограємо в окремих епізодах. Де треба дограти, відпускаємо суперників. Відчувається незіграність у лінії захисту, часто не реалізовуємо свої моменти. Усе це в купі й дає такий плачевний результат.

- Скажіть, рівень майстерності футболістів "Динамо" відповідає рівню другої ліги?

- Звісно, залишає бажати кращого, але в нас молода команда, є й перспективні гравці, які повин­ні прогресувати. Тому поки працюватимемо з тими, кого маємо. Треба розуміти, що за місяць команду не побудуєш, тим паче, з молодими гравцями, яким необхідно не тільки час для адаптації, а й дос­від накопичувати.

- Наступного туру на вас чекає непросте випробовування в Горностаївці. Яке завдання стоїть перед командою на цей поєдинок?

- По-перше, йдемо від туру до туру, стратегію на чемпіонат ми не будували, адже конкретних зав­дань на сезон перед нами ніхто не ставив. Скажімо, ми не плануємо виходити до першої ліги або зай­мати конкретне місце в чемпіонаті. Мотивуємо себе тим, що маємо грати в кожній грі на перемогу, покращувати командну й індивідуальну якість гри. Якщо не прагнути перемагати, краще тоді взагалі не грати.

Популярные новости