Президент ПФЛ Мілетій Бальчос відвідав футбольний клуб "Скала"

1114 04.06 2013   15:40
Фото - fcsevastopol.com

Минулого тижня президент ПФЛ Мілетій Бальчос відвідав футбольний клуб «Скала» зі Стрия. Під час візиту очільник Ліги ознайомився із інфраструктурою самого клубу, а також однойменної футбольної Академії, що наразі є єдиним спеціалізованим навчально-тренувальним закладом західного регіону. Завдяки швидкій розбудові спортивного господарства, філіали Академії розташовані у багатьох містах Прикарпатського та Галицького регіонів. Слід додати, що тут футбольній майстерності навчаються діти практично з усіх областей України. Що важливо – вся діяльність Академії, у тому числі і навчально-тренувальний процес здійснюється за рахунок самого закладу.

В інфраструктурному активі «Скали» - футбольні поля та стадіони у населених пунктах низки західних областей України. Незважаючи на розгалужену систему спортивної інфраструктури, президент футбольного клубу та Академії «Скала» Микола Кміть не має наміру зупинятися на досягнутому: у планах керівника – будівництво футбольних полів для проведення навчально-тренувального процесу та змагань з футболу серед дітей різних вікових груп. Більше того, на Центральному стадіоні, що його побудував клуб у Моршині, ведеться будівництво навчально-тренувального комплексу, що включатиме готель для проживання вихованців Академії та інші приміщення, необхідні для повноцінного функціонування закладу.

- Переглянувши два матчі за участі вихованців Академії «Скала» (U-17. АФ «Скала» (Моршин) – ФК «Львів» (Львів) – 3:0 (1:0); U-15. АФ «Скала» (Моршин) – ФК «Львів» (Львів) – 2:0 (1:0) – прим. авт.), з упевненістю можу сказати, що футбольний клуб вдало реалізує свою філософію - це оздоровлення та всебічне виховання власних резервів. Результати обох матчів свідчать про вражаючий рівень підготовленості команди випускників (U-17), які продемонстрували високу техніко-тактичну виучку та функціональну готовність», коментує побачене Мілетій Бальчос. «За словами президента клубу Миколи Кмітя, 7-8 вихованців цієї команди наступного сезону залучатимуться до складу основної команди. Звичайно, такі результати свідчать про високий рівень організації навчально-тренувального процесу в Академії, тому висловлюю подяку керівництву та тренерському штабу за хорошу роботу. На мій погляд, якщо взяти за приклад реалізацію системного підходу до розвитку футбольного клубу «Скала» і Академії, розкриваються широкі перспективи розбудови футболу не тільки західного регіону, а й України в цілому, - зазначив президент ПФЛ.

Источник: Прес-служба ПФЛ
Популярные новости