Друга ліга. "Енергія" – "Мир" 1:4

1138 02.09 2013   14:20

«Енергія» – «Мир» 1:4 (0:3).

Судді: Ноздрачов А., Мамчур В., Пікінер Д., Жосан І.

Голи: Зайцев (5), Савченко (8), Білоусов (25), Осьмачко (69 – с/в), Драголюк (87).

«Енергія»: Зелінський, Щербина, Солович, Шешеня (Горбачов, 90), Арутюнян, Ковальчук, Логвиненко (Риженко, 88), Скоцький, Черняєв, Комягін, Муковозов (Черній, 86).

Запасні: Остапенко, Мостіпан, Гарібян, Котов.

«Мир»: Бобров, Хомутов, Осьмачко, Чмеленко, Кожем’якін І. (Кожем’якін А., 82), Шипа (Лаптєв, 90), Зайцев, Яблонський, Савченко (Доценко, 56), Волков (Драголюк, 80), Білоусов.

Запасні: Гашин, Колесніков, Мясников.

Попередження: Скоцький (24) – Кожем’якін І. (30), Осьмачко (78).

У 9 турі чемпіонату наша команда протистояла лідеру змагань. Горностаївський «Мир», після поразки від «Славутича», показав упевнену гру і за рахунок вищої індивідуальної майстерності своїх виконавців здобув чергову перемогу. І хоча матч міг скластися дещо інакше (забий Комягін пенальті при рахунку 1:3), гості таки виглядали солідніше, а тому 3 очки взяли заслужено.

Свою перевагу над суперником перш за все у виконавчій майстерності футболісти «Миру» показали в дебюті поєдинку. Два моменти – два голи. Спочатку кинджальним пострілом у з правого кута штрафної площі відзначився Віталій Зайцев, а за кілька хвилин за обрізку в центрі поля господарів покарав Савченко. Попри це новокаховчани знайшли в собі сили на кілька непоганих атак у відповідь. Єдине, чого їм бракувало – класного удару. Муковозов пробив повз ворота, Комягін слабко і в руки воротарю, а красивий постріл Ковальчука прийняла на себе поперечина воріт суперника. Певно, за ці невикористані моменти гості покарали місцеву команду третім голом. Арбітр призначив пенальті, а Євген Білоусов записав черговий влучний постріл на свій рахунок. І хоча Зелінський парирував перший удар з «точки», з другої спроби колишній нападник новокаховчан таки переправив м’яча до сітки. До кінця тайму господарі намагалися відквитати бодай один гол. Нагоду мав Комягін, але з вигідної позиції пробив повз рамку.

Після перерви «Енергія» заграла холоднокровніше і надійніше. Зявився контроль м’яча в центрі поля, флангові атаки і чергова порція ударів здалеку. На 50 хвилині Ковальчук знову спробував успіху дальнім пострілом – обнадійливо, але неточно. Одразу ж відповів «Мир». Доценко з убивчої позиції пробивав головою, але в рамку не влучив. Знову ініціатива в атаці перейшла до господарів. Цього разу підопічні Юрія ОКУЛА добилися результату. Подачу з правого флангу у свої ворота зрізав Осьмачко. Гості почали грати другим номером, притислися до власних воріт. Натомість новокаховчани нагнітали в атаці. Кілька вдалих випадів принесли надію на порятунок у вигляді пенальті. Бити взявся Комягін, однак після своєї спроби, можливо, пошкодував про своє рішення. Удар прийшовся мимо воріт... Звичайно, можна говорити, що кінцівка гри склалася б дещо інакше, якби Юрій реалізував стандарт. Господарі могли б і дотиснути суперника, врятувавши хоча б одне очко. Втім, «якби» – не приносить результату. За схиблену нагоду відновити інтригу горностаївці покарали «Енергію» четвертим голом. Драголюк без проблем «прошив» захисників і впевнено переграв воротаря віч на віч.

Третя поспіль поразка відкидає «Енергію» на 16 місце в турнірній таблиці. Очевидно, команді треба робити висновки з останніх матчів. Чи вдасться тренерам налаштувати команду на кращу гру – покаже наступний тур.

Популярные новости