Контрольний матч. "Славутич" (Черкаси) – Національна студентська збірна України 0:2

1735 02.07 2013   00:05
1 липня 2013 року. Контрольний матч. Черкаси. Центральний Стадіон. +22. 150 глядачів.
ФК «Славутич»: Я.Швець (І.Гришин, 46), О.Крещик (О.Гринишин, 46), О.Левицький (О.Колос, 85), В.Полянський, О.Обревко, (І.Шишкін, 46), М.Донгаузер (С.Чеботарьов, 46), Р.Мироненко (О.Шимко, 46), Р.Беляєв (А.Ясько, 77), О.Шуляк (О.Лобов, 46), Є.Ушаков (С.Таран, 46), Р.Дацюк.
Тренер: І.Петров.
Голи: Я.Галенко (51), Д.Добрянський (74).
Сьогодні, 1 липня, футболісти черкаського «Славутича» провели другий тренувальний матч цього літнього міжсезоння. Суперником нашої команди була національна студентська збірна команда України, яка готується до XXVII Всесвітньої літньої Універсіади (6-17 липня Казань, Росія).
Якщо студенти ціленаправлено готуються до змагань і у них на першому місці формування стартового складу команди, то у черкаських тренерів сьогодні стоять дещо інші завдання. У зв’зку із значними кадровими змінами відбувається побудова практично нової команди. Тож на першому місці стоїть перегляд якнайбільшої кількості потенційних кандидатів на підписання з клубом контракту.
Перші хвилини матчу продемонстрували зіграність студентського колективу, проте перший небезпечний момент виник біля їхніх воріт. Вивести черкащан вперед після відмінного проходу Олексія Шуляка завадив голкіпер збірної Олексій Шевченко. Студенти через деякий час потурбували захист славутчан, але Віталій Полянський зумів перервати небезпечну атаку суперника. Точніше виконав ту роботу, яку повинен виконувати у грі. На 11 хвилині зустрічі Олексій Зозуля хоч і не сильним, але влучним ударом перевірив реакцію черкаського кіпера. Потрібно віддати належне Ярославу Швецю, який хоч і не бачив момент удару, але зміг витягнути м’яч з правого нижнього кута воріт. Через 3 хвилині нападнику «Славутича» Роману Дацюку не вистачило кількох сантиметрів, щоб переправити шкіряну кулю у ворота студентів.
Обмін нереалізованими гольовими моментами тривав до самої перерви. Забити у ворота «Славутича» двічі завадили перекладина і штанга. А от гостей, після гарматного пострілу черкащанина Олександра Обревка з кута штрафного майданчика, виручив їхній воротар. Ще раз Олексій Шевченко зумів на мить випередити славутчанина Євгена Ушакова, що дозволило зберегти ворота збірної «сухими».
У перерві матчу у складі «Славутича» відбулося 7 замін. Поки футболісти звикали до газону центрального стадіону студентська збірна команда організувала атаку, де у завершальній стадії Ярославу Галенку після пасу Ігоря Мединського вдалося відкрити рахунок у зустрічі. Сталося це на 51 хвилині. Цікаво, що Галенко через 8 хвилин ледь не став антигероєм зустрічі, коли у своєму штрафному ледь не зрізав м’яч у свої ворота. Зам’яталася атака господарів поля коли Руслан Беляєв по флагу запустив у прорив Сергія Чеботарьова. Півзахисник черкащан зумів свій прохід завершити прострілом вздовж воріт, але ніхто з одноклубників не відгукнувся на цю передачу. Збірники у свою чергу також не стояли на місці. Після удару Богдана Семенця м’ячу діватися було нікуди, але воротар «Славутича» Ігор Гришин продемонстрував відмінну реакцію. Але на 74 хвилині гри саме помилка голкіпера черкаської команди дозволила Дмитру Добрянського подвоїти перевагу збірної.
Далі, як то кажуть, було вже справою техніки довести гру до перемоги. Господарі поля намагалися створити гольовий момент біля воріт суперника, але відчувалося, що не усі футболісти, що знаходяться на перегляді у команді, готові холоднокровно діяти в екстремальній ситуації. У свою чергу студенти перед відповідальними змаганнями екзамен здали. Оцінку їм поставлять вже тренери, а ми будемо за них уболівати. Тим паче, що у складі національної студентської збірної команди України грає вихованець черкаського футболу, півзахисник ФК «Славутич» Дмитро Кошелюк.
Популярные новости