Вторая лига. ФК "Тернополь" – "Славутич" 3:2

1472 02.06 2013   11:30




м.Тернопіль. Стадіон ДЮСШ. 500 глядачів. +20. Поле – 33. Початок о 17 год.

Арбітри: Ю.Вишневський (Київська обл.), В.Дорошенко, Р.Соботюк (обидва – м.Житомир).

ФК «Тернопіль»: М.Плетеницький, А.Дубчак, С.Атласюк, С.Клекот, С.Куріцький, А.Кондзьолка, Р.Гаврилюк (О.Гнида, 90+2), В.Чорний (А.Пастернак, 84), І.Сороцький (А.Бойчук, 76), Б.Семенець, С.Полянчук (Т.Кривий, 90). Запасні: І.Мельник, І.Гриник, Ю.Соколовський. Тренер: В.Івегеш.

«Славутич»: В.Юрчук, А.Монахов, І.Шишкін, Є.Тарасенко, С.Таран (Д.Момотенко, 86), С.Рева (О.Лобов, 46), С.Панасенко, Я.Захаревич, С.Чеботарьов (А.Ясько, 65; О.Гринишин, 81), Р.Дацюк (Є.Ушаков, 46), М.Сергійчук. Запасні: Т.Чоларія, В.Полянський. Тренер: С.Пучков.

Голи: Б.Семенець (66), С.Атласюк (75 пен., 80 пен.) – Є.Тарасенко (13), М.Сергійчук (71).

Попередження: не має – С.Панасенко (62).

В зв’язку з проведенням на міському стадіоні Тернополя заходів до «Дня Випускника», гру 29-го туру було перенесено на поле місцевого ДЮСШ. Дуже кортить отримати відповіді на питання: як можна було дати дозвіл на проведення календарного матчу чемпіонату України на полі довжиною лише у 90 метрів?!

Тільки на самому початку поєдинку вщух надокучливий дощ. Командам був потрібен певен час щоб призвичаїтися до мокрого та нестандартного за розмірами поля.

Перший, по суті, небезпечний момент призвів до забитого голу. Подачу Ярослава Захаревича від кутового прапорця замкнув Євген Тарасенко. За мить черкащани мали нагоду подвоїти рахунок, проте голкіперу тернополян, зігравши ногами, вдалося на мить випередити Романа Дацюка. «Муніципали» відповіли небезпечним пострілом Василя Чорного – м’яч чиркнув сітку з зовнішнього боку.

Черговий обмін небезпечними моментами відбувся після півгодини гри. Славутчани запалили «пожежу» біля воріт господарів: удар Романа Дацюка парирував голкіпер, а потім небезпечних ударів завдавали Сергій Рева та Ярослав Захаревич. В свою чергу ФК «Тернопіль» провів небезпечну атаку, на вістрі якої виявився Богдан Семенець – витягнувшись у струнку Валерій Юрчук ліквідував загрозу воротам черкащан.

Після перерви гості вийшли на поле з великим бажанням відігратися. Двічі міг відзначитися Сергій Полянчук: спочатку його обопільними зусиллями заблокували Валерій Юрчук і Іван Шишкін, а потім після навісу з флангу Сергій ударом головою в протихід голкіпера пробив над поперечкою. Зрівняли рахунок тернополяни на 66-ій хвилині – банальний простріл та зрізка захисника дозволили Василю Чорному розпечатати ворота приїжджої команди.

За шість хвилин «Славутич» вдруге повів у рахунку. Ярослав Захаревич зі своєї половини поля вивів один в один Михайла Сергійчука – нападник черкащан вміло перекинув голкіпера господарів Миколу Плетеницького.

А далі арбітр матчу Юрій Вишневський допустився цілого ряду результативних помилок, безцеремонно зламавши хід поєдинку. На 75-ій хвилині після навісу з надуманого штрафного, м’яч влучив у підборіддя Олександра Лобова і це стало причиною для призначення одинадцятиметрового удару. Ба, більше – за п’ять хвилин парад абсурду мав своє продовження – повторний пенальті у ворота черкащан. За лінією (!) карного майданчика зіштовхнулися Євген Тарасенко і Сергій Полянчук. Двічі бездоганно пробивши з точки, Сергій Атласюк вивів «муніципалів» вперед – 3:2.

На останній хвилині матчу трапився ще один цікавий епізод. Захисник господарів у карному майданчику зіграв рукою – свисток арбітра, який знаходився поруч по-зрадницьки промовчав.

Навала футболістів «Славутича» на ворота суперника в кінцівці поєдинку бажаних дивідендів не принесла.

Заключний матч сезону 2012/13 рр. черкащани зіграють у рідних стінах 8 червня. Суперник – «Скала» зі Стрия, початок о 17 годині.

Популярные новости