Артем Кравець: "Якщо Довбик заб'є за "Жирону" більше 10 голів – сезон можна вважати успішним"

435 12.08 2023   13:59

Колишній нападник збірної України Артем Кравець прокоментував перехід фоварда Артема Довбика з Дніпра-1 до Жирони.

– Жирона підписала Довбика на заміну Валентину ("Таті") Кастельяносу, який транзитом через США опинився у Лаціо. Зможе форвард профайлу Артема повноцінно замінити аргентинця?

- В першу чергу, хочу привітати Артема та побажати йому успіхів у Жироні. Для Жирони це дуже якісне придбання. На прикладі Циганкова вони переконалися, що футболісти з українським паспортом можуть яскраво себе проявити в Іспанії.

– На цьому етапі, що для Артема буде найважливішим? Мова? Швидко адаптуватися до каталонського менталітету?

- Найголовніше – вивчити іспанську. Кілька років тому він робив спробу проявити себе в Данії, але за своїм потенціалом чемпіонат Іспанії буде по сильнішим. Доведеться багато працювати і думати на кілька кроків вперед.

Той досвід, який Артем отримав у Данії в плані життя за кордоном повинно допомогти усвідомити, яких не варто повторювати в Іспанії та зосередиться виключно на футболі. 

В Іспанії всі команди хочуть грати на м'ячі, дуже добре підготовлені в плані тактики.

У побутових питаннях все залежатиме від того, як він буде за собою стежити. Так, іспанці в повсякденному житті більш розмірені, відкладають справи на потім. Це все є. В плані футболу – зовсім інша історія. Він потрапить в класну атмосферу, футбольну країну. Від цього і потрібно відштовхуватися.

Довбику за приклад можна поставити Тоні Крооса, який за дев'ять років у Іспанії залишається профі з великої літери, тримаючи високий рівень.

– Довбик конкуруватиме на вістрі атаки Жирони з легендарним Крістіаном Стуані, який у свої 36 років вже грає не так багато, але класно пробиває пенальті. В уругвайця буде чому повчитися Артему?

- Якщо Жирона виклала рекордні у своїй історії гроші за Довбика, то вони дуже розраховують на нього та покладають великі надії, а Стуані буде його підміняти.

Читай також: "Реал Сосьєдад" – "Жирона". Анонс та прогноз матчу

Стуані десь щось зможе підказати та допомогти Артему якомога швидше адаптуватися.

–  Довбик та Циганков непогано взаємодіють між собою, що було помітно по матчах збірної у червні. На клубному рівні ця зв'язка готова розривати Прімеру?

- Граючи постійно в одній команді, перебуваючи в одному тренувальному процесі, Віктор та Артем розумітимуть один одного із заплющеними очима. Якщо Довбик класно зарекомендує себе в Жироні, це також піде в плюс для збірної.  

– Свого часу багато українських форвардів випробували себе за кордоном. На що Довбику варто звернути увагу, аби не повторити сумної долі співвітчизників?

- У мій час не було мейнстрімом їхати грати за кордон і пробувати свої сили. Зараз для цього є всі можливості, гравців відпускають, дають шанси. Історія з Артемом – наглядний тому приклад.

– Чемпіонат Іспанії для Довбика – не занадто?

Давайте дивитися на це тверезим поглядом та без завищених очікувань. По минулому сезону Жирона склала про себе враження, як про добротного середняка. Не боролися за виживання і давали бій лідерам.

– Довбику до снаги стати успішним в Жироні?

- На даному етапі це прекрасний вибір для продовження кар'єри. Немає сенсу йти в топ-клуб, щоб сидіти під кимось.

– Насамкінець: скільки матчів Артем проведе в 2023/24 за Жирону та скільки зможе забити?

- Я поставлю, шо не менше 30 матчів зіграє. Якщо заб'є більше десяти – сезон можна вважати успішним.

Популярные новости