"Барселона" встановила два нові рекорди з гри в обороні

772 13.03 2023   04:01
Фото - Getty Images

"Еспаньйол" міг допомогти сусідам-суперникам з "Барселони", коли відкрив рахунок на полі "Реала" вже у стартовій десятихвилинці, але потім другий каталонський клуб тричі пропустив - "вершкові" скоротили відрив від "синьо-грататових" до шести очок. Втім, у підопічних Хаві Ернандеса був матч у Більбао – де вони не програвали із серпня 2019 року. А лише в останніх 11 поєдинках у країні Басків "Барселона" здобула вісім перемог і тричі зіграла внічию. Наразі перемог вже дев'ять.

 

Єдиний гол у матчі на рахунку Рафіньї – це вже дванадцяте очко бразильського вінгера в Ла Лізі за системою "гол+пас" (7 м'ячів та 5 асистів) – більше лише у зірок "Реала" Вінісіуса Жуніора та Каріма Бензема (13 та 14 очок відповідно).

 

Це вже дев'ята за рахунком мінімальна перемога "Барселони" у чемпіонаті Іспанії та особистий рекорд каталонців (а рекорд Ла Ліги загалом – 11 мінімальних перемог за сезон).

 

Читайте также: Чемпионат Испании. "Атлетик" – "Барселона" 0:1. Видеообзор матча

А також це 19-й "сухий" матч у Ла Лізі від Марка-Андре тер Штегена. "Барселона" суттєво відірвалася за цим показником від решти представників із топ-5 європейських чемпіонатів – по 15 "сухих" перемог у "Ювентуса" та "Лаціо", 13 – у "Наполі".

 

Встановили каталонці ще один новий рекорд Ла Ліги – лише 8 пропущених м'ячів після 25 турів! Попереднє досягнення встановили мадридський "Атлетіко" (сезон 1990-91) та "Депортіво" з Ла-Коруньї (сезон 1993-91), які пропустили по 10 голів у 25 турах.

 

"Барселона" знову випереджає "Реал" на дев'ять очок – допоміг також скасований системою VAR голу Іньякі Вільямса. Власне, завдяки рішенням після відеоперегляду каталонці здобули 4 очки у Ла Лізі, тоді як "Реал" – втратив п'ять пунктів. Без VAR зараз "блаугранас" та "вершкові" мали б по 61 балу.

 

Читайте также: Хави: "Опережаем "Реал" на девять очков – а они выиграли Ла Лигу и Лигу чемпионов"

Популярні новини