"Атлетико" – "Барселона": невдача господарів та гостьовий фарт у цифрах Opta

752 09.01 2023   20:15
Getty Images

Центральний матч минулого туру Ла Ліги в Мадриді, в якому "Атлетіко" мінімально поступився "Барселоні", дав кілька приводів футбольним статистикам з Opta поділитися з уболівальниками цікавими статистичними фактами:

Перемогу гостям приніс Усман Дембеле, який став лише другим гравцем у поточному сезоні Ла Ліги, що має одночасно 5 забитих м'ячів і 5 асистів – Дембеле наздогнав… Антуана Грізманна, який має аналогічні показники, причому саме Грізманн в компенсований час міг принести "Атлетіко" нічию, але Рональд Араухо виніс м'яч із лінії воріт.

 

Таким чином, "Барселона" має 12 "сухарів" у 16 матчах Ла Ліги та пропустила лише 6 голів – найкращий показник був лише у "Депортіво" у сезоні 1993/94 – 13 "сухих" матчів та 5 пропущених м'ячів. Але "Барса" повторила свій власний рекорд (датований сезоном 1986/87) – Марк-Андре тер Штеген (на фото) у воротах "блаугранас" творить дива.

 

При цьому у мадридського "Реала", після поразки від "Вільярреалу" – всього 3 "сухих" матчі у 16 турах Ла Ліги – найгірший показник для "вершкових" у XXI столітті (стільки ж було у сезоні 2008/09)

 

Проте "Атлетико" завдав 20 ударів по воротах Марка-Андре тер Штегена – найвищий показник у матчах Ла Ліги проти "Барселони" серед команд, які не змогли забити каталонцям. Як мінімум, із сезону 2003/04.

 

Читайте также: Диего Симеоне: "Разочаровали первые двадцать минут, порадовали остальные полтора тайма"

А ось підопічним Хаві Ернандеса для мінімальної перемоги вистачило лише 0,7 очікуваного голу – найнижче значення xG у переможному матчі "Барселони" у Ла Лізі під його керівництвом.

 

Після матчу Хаві відзначив нову схему команди з чотирма півзахисниками, щоб максимізувати корисні якості молодих Гаві та Педрі. Власне, Педрі у матчі з "Атлетіко" 10 разів повертав м'яча команді, встановивши власний рекорд за цим показником у матчах за "Барселону" у всіх турнірах.

 

Читайте также: Хави: "Мы вытерпели прессинг соперника и заработали три золотых очка"

А Гаві, у свої 18 років і 156 днів зіграв уже 50-й матч у Ла Лізі (2 голи та 7 асистів) – став другим наймолодшим гравцем, який досяг цього показника у змаганнях у XXI столітті після Ікера Муньяїна (18 років та 77 днів) ).

 

Наставник "Барси" нарікав на відсутність через дискваліфікації Роберта Левандовскі та Хорді Альби, проте тепер Хаві доведеться обійтися і без Феррана Торреса – "Барселона" отримала червону картку в трьох матчах поспіль вдруге в історії Ла Ліги, вперше з жовтня 1999 року . До абсолютного рекорду за цим показником "Барселоні" залишилося напрацювати на вилучення і у наступній грі.

 

Читайте также: Ферран Торрес и Стефан Савич могут быть дисквалифицированы на 12 матчей

Популярні новини