Ігор Костенко: "Варіант зі збірною Португалії не розглядатиму, хочу грати тільки за Україну"

476 18.03 2024   11:20
"Бенфіка"

16-річний український голкіпер Ігор Костенко, який нещодавно підписав тренувальний контракт із "Бенфікою", розповів яку збірну вибере: України чи Португалії.

– Ти прогресуєш в одному з найкращих клубів Португалії, який є помітною силою і в футболі Європи. А чи були сигнали з батьківщини, від скаутів чи тренерів збірних України?

– Мого віку народження юнацьку збірну ще не збирали. Дуже знаковим для мене стало знайомство з Рустамом Худжамовим – відомим українським голкіпером, а зараз тренером воротарів національної збірної України. Ми познайомились в Португалії, він дуже відкритий до спілкування і мені цікаві його поради, бо він має величезний практичний досвід. Від Рустама знаю, що скаути збірної мають інформацію про мене.

– А якщо запросять у збірну Португалії, такий варіант будеш розглядати?

– Ні. Це принципово – я хочу грати тільки за збірну України. Це моя мрія, одна з моїх головних мотивацій і ціль на майбутнє. Я докладаю багато зусиль, щоб гідно представляти мою рідну Україну на міжнародному рівні, - сказав Костенко для "Українського футболу".

У середині лютого лісабонська Бенфіка оголосила про підписання тренувального контракту з українським голкіпером Ігорем Костенком. У 30 матчах за юнацькі команди Бенфіки українець пропустив лише 11 м’ячів і став чемпіоном Португалії в віковій категорії U-15 за підсумками сезону 2022/23.

Читай також: Анатолій Трубін отримав оцінки за матч проти "Каза Пії"
Популярные новости