У Нідерландах розглянуть нове гральне законодавство, з оглядкою на договірні матчі

2328 24.11 2015   17:41

Народна партія за свободу і демократію (VVD) та Партія праці (PvdA), що одержали найбільшу підтримку населення на останніх парламентських виборах в Нідерландах (у 2012-му році), бажають дозволити в країні спортивні ставки онлайн, але у своїх планах враховують боротьбу з проблемою договірних матчів.

На сьогодні в Нідерландах робити ставки на спортивні події можна тільки через лото, і тільки на матчі, які вже стартували. Але ще в минулому році уряд країни подав законодавчі нововведення щодо регулювання азартних ігор на спортивні події онлайн, повідомляє сайт nltimes.nl.

Коаліція VVD і PvdA дає зелене світло гемблінгу на спортивні події, але при цьому хоче виключити пропозиції, якими досить легко маніпулювати. Наприклад, мова йде про червону картку в футболі чи подвійну помилку в тенісі. «Деякі елементи гри, на які легко вплинути, будуть під забороною», – прокоментував представник VVD Єрон ван Вінгард.

VVD і PvdA також хочуть заборонити ставки на футбольні товариські матчі, які проходять закордоном під час підготовчих зборів. На думку Королівського футбольного союзу Нідерландів (KNVB), керуючого футболом в країні, гравці в таких матчах сприйнятливі до корупції, яка призводить до організації договірних поєдинків.

В цілому, KNVB задоволена потенційними нововведеннями і обмеженнями, які вони передбачають: «Від подібних кроків спорт тільки виграє. Потрібно не забувати, що результат гри на полі визначають не злочинці, а саме спортсмени. Ми підтримуємо дані обмеження, і раді, що політики прислухаються до нашої думки», – сказав операційний директор KNVB Гіс де Йонг.

Правляча коаліція за участю KNVB та Олімпійського комітету Нідерландів розгляне можливі поправки, очікується, що новий закон щодо грального бізнесу буде обговорено в наступному році.

Источник: bookmaker-ratings.com.ua
Популярные новости