Лондонський "Арсенал" зацікавився талановитим тінейджером "Фіорентини"

750 06.10 2023   23:26
Фото - Getty Images

Історія 19-річного правого захисника "Фіорентини" і молодіжної збірної Італії Майкла Кайоде – ілюстрація приказки "не було б щастя – та нещастя допомогло". Оскільки бразилець Додо, який міцно застовпив місце на правому фланзі оборони "фіалок", отримав важку травму коліна вже після закриття трансферного вікна, у коуча "Фіорентини" Вінченцо Італьяно не залишалося іншого виходу, як довіритися тінейджеру Кайоде. І Майкл заграв настільки потужно, що вже привернув до себе увагу лондонського "Арсеналу" (відомого в Європі колекціонера молодих талантів) і Лучано Спаллетті – фактично, Кайоде може перестрибнути з юніорської збірної Італії одразу до національної, оминувши "молодіжку".

Читайте также: Экс-защитник "Шахтера" получил тяжелую травму в Италии - на восстановление понадобится полгода

Найцікавіше, що Кайоде провів сім років в Академії "Ювентуса", проте туринський клуб з легким серцем відпустив Майкла – ймовірно, вважаючи не найперспективнішим? – у скромний заштатний "Гоццано" із Серії D. Після сезону в італійській трясовині за афроіталійцем прийшла "Фіорентина", після року в молодіжному складі "фіалок", Кайоде міцно прописався у складі юніорської збірної Італії, а цього літа гол Майкла у фіналі Євро проти Португалії став переможним.

Читайте также: Чемпионат Италии. "Фрозиноне" – "Фиорентина" 1:1. Видеообзор матча

Після цього Кайоде перемістився до італійської "молодіжки", а також перейшов в основний склад "Фіорентини", дебютувавши в Серії А виходом на заміну в крупно виграному матчі проти "Дженоа" (4:1). Загалом у поточному сезоні, після травми Додо, верткий Кайоде провів шість матчів у складі "Фіорентини", відзначившись у минулому турі асистом у матчі з "Кальярі". На очах у Лучано Спаллетті та скаутів лондонського "Арсеналу".

Читайте также: Агент Мхитаряна: "Чем старше становится Генрих, тем лучше он играет"

Як коуча "Скуадри Адзурри", так і скаутів "канонірів" не могли не зацікавити підключення Кайоде вперед, тактична гнучкість і грамотність Майкла, як для його 19-річного віку, а також працездатність. Оскільки скромний контракт Кайоде з "Фіорентиною" діє до кінця сезону 2024-25, з опцією одностороннього подовження ще на рік, керівництво флорентійського клубу найближчим часом планує перепідписати угоду, з істотним підвищенням зарплати Кайоде – щоб "Арсенал" не скористався ситуацією та не переманив талановитого тінейджера.

Популярні новини