Джанп'єро Гасперіні: "Заслужили перемогу над "Ювентусом", але й нічия зробила нас сильнішими"

976 01.10 2023   22:47
Getty Images

Головний тренер "Аталанти" Джанп'єро Гасперіні прокоментував нульову нічию з "Ювентусом", яку для суперника врятував кіпер Войцех Щенсни, який нейтралізував усі спроби бергамасків, що домінували на полі:

– Звісно, жаль, що ми не взяли три очки – це був би великий крок уперед, але якщо дивитися в цілому, то ми добре зіграли проти сильного "Ювентуса". Особливо з урахуванням другого тайму – заслужили на перемогу. Але після цього матчу ми почуваємося сильнішими і впевненішими в собі, зі складом, на який можемо покластися. Ті, хто вийшов на поле, включно з Мюріелем, Пашалічем, Баккером і Гольмом, дали мені потрібний сигнал, це те, що мені потрібно від гравців ротації. Ми були сильні, створили кілька дуже хороших гольових можливостей, часом змінювали структуру, щоб показати нашу тактичну універсальність. Коли відновиться Скамакка, це може стати ще більш корисною тактикою проти команд, які сидять в обороні. Ми перебуваємо в хорошій формі, і поки не видно ніякої втоми. Попереду у нас матчі з лісабонським "Спортінгом" і "Лаціо", тому гра з "Юве" підвищить і нашу психологічну готовність. Проти "Спортінга" нам буде нелегко, якщо ми не будемо напоготові, то можемо залишитися без м'яча, та й без очок теж, але я зазвичай кажу, що в матчах єврокубків ми або виграємо, або вчимося чомусь новому, але ніколи не програємо. Але поки що я дуже насторожено ставлюся до обговорення наших єврокубкових перспектив або боротьби за місце в топквартеті Серії А – поки що ніщо не дозволяє нам ставити такі престижні цілі, зараз це неправильно, ми поки що шукаємо потрібний баланс у нашому складі й поступово адаптуємося до змін у ньому, – резюмував Гасперіні.

Читайте также: Жозе Моуриньо: "Есть, например, такие тренеры которые каждый год тратят 100 миллионов и меняют игроков. Например Гвардиола"

Читайте также: Чемпионат Италии. "Милан" – "Лацио" 2:0. Видеообзор матча

Популярні новини