Трансфер Робіна Гозенса в "Уніон" – підготовка берлінського дебютанта до Ліги чемпіонів

694 14.08 2023   22:53
Getty Images

Варто було сенсаційному берлінському "Уніону" за підсумками минулого сезону фінішувати в зоні Ліги чемпіонів,  як клуб уже збирається побити свій трансферний рекорд. Купивши 29-річного латераля міланського "Інтера" і збірної Німеччини Робіна Гозенса – за даними Sky Germany, Робін обійдеться "Уніону" в п'ятнадцять мільйонів євро з урахуванням бонусів. А п'ятирічний контракт, який Гозенс підпише з берлінським клубом, якщо успішно пройде медогляд, дасть змогу лівому захиснику нарешті дебютувати в Бундеслізі. Тому що у професійному футболі Гозенс дебютував у Нідерландах, але заграв у "Хераклесі" з Алмело настільки потужно, що спершу перейшов до "Аталанти", ставши основним гравцем бергамасків, а згодом переїхав із Бергамо до міланського "Інтера". Спочатку на правах оренди, яка потім трансформувалася в повноцінний контракт – за півтора року в "Інтері" Гозенс провів 58 матчів у всіх турнірах, забивши п'ять голів і віддавши один асист, а також зіграв у фіналі Ліги чемпіонів.

Читайте также: Защитник "Интера" может продолжить карьеру в берлинском "Унионе"

З огляду на досвід гри на вищому рівні – Гозенс і за збірну Німеччини зіграв 16 матчів (забивши два голи) - можна стверджувати, що вдалий трансфер Госенса здатний для "Уніона" компенсувати невдалу спробу придбання в зимове трансферне вікно іспанського хавбека Іско, який виявився непотрібним мадридському "Реалу". Але одним Гозенсом амбіції керівництва "Уніона" не обмежуються: загалом скромний німецький клуб думає отримати вигоду із ситуації з досвідченим Леонардо Бонуччі, якого, схоже, вже списали з "Ювентуса". Незважаючи на те, що 36-річний італійський захисник, як і раніше, хоче продовжувати грати на високому рівні.

Читайте также: Леонардо Бонуччи близок к переходу в берлинский "Унион"

Поки що Бонуччі тренується окремо від основного складу "Юве", плануючи навіть звернутися до суду з цього приводу - Леонардо нещодавно продовжив контракт із туринським клубом до 2024 року. За інформацією Kicker, в "Уніона" є бажання запросити Бонуччі – гравець із подібним досвідом точно не завадить на груповому етапі Ліги чемпіонів. Однак залишаються сумніви, що берлінці зможуть домовитися з Леонардо щодо зарплати – вона наразі значно вища, ніж у решти гравців "Уніона". Зате вболівальники напевно будуть задоволені.

Читайте также: Урс Фишер признан немецким тренером года по версии Kicker

Популярні новини