Чемпіонат Франції 2023/2024. / /
Закінчено
1 : 2

"Ніцца" - "Нант". Анонс та прогноз матчу

790

31 березня 2024 року. 16:00. Ніцца. Стадіон "Альянц Рив'єра"
Чемпіонат Франції, 27-й тур

Де подивитись: MEGOGO

Дисквліфіковані: Росаріо, Тюрам ("Ніцца")

Травмовані: Діоп, Розьє - Саймон, Ганаго, Мейпію

"Ніцца" - "Нант": букмекерські коефіцієнти

В неділю в 27-му турі Ліги 1 зіграють команди, що кілька років тому зустрічалися у фіналі кубку Франції. Втім тодішній переможець "Нант" зараз вирішує завдання по збереженню прописки у елітному дивізіоні і приїде в гості на "Альянц Рив'єру" до "Ніцци" в надії здобути очки. "Орли" й самі потребують набраних очок, бо ведуть боротьбу за потрапляння до єврокубків і Ліги чемпіонів зокрема. Конкуренти зовсім поруч, а отже кожна перемога може стати вирішальною.

"Ніцца"

Перевершивши очікування в першій половині кампанії, з настанням 2024-го року "Ніцца" пережила спад у результатах. Серія з шести матчів без перемог, включаючи п'ять поразок, призвела до того, що "орли" з комфортного другого місця впали на межу потрапляння до єврокубкової зони. Матч з ПСЖ в 1/4 кубку Франції розвіяв і останні надії підопічних Фаріолі на трофей в цьому сезоні.

Втім невдовзі після цієї невдачі клуб з Французької Рив'єри нарешті повернувся на шлях перемог і зробив це досить несподівано, оскільки це була виїзна гра проти традиційно потужного вдома "Ланса".  Моффі оформив в тому матчі дубль, який був підкріплений ще й влучним ударом Тюрама - 3:1. Така результативність має потішити вболівальників "орлів", оскільки їх команда, навіть незважаючи на високі місця пасла задніх у лізі за кількістю забитих м'ячів. Перемоги здебільшого базувалися на надійній обороні, але й вона почала помітно погіршувати свої показники в останні місяці. Таким чином, команда Фаріолі повернулася на п'яте місце, лише на одне очко відстаючи від "Лілля" і на чотири від "Бреста", що йде другим. В матчі з "Нантом" "орли" прагнутимуть розвинути успіх, що був досягнутий до міжнародної перерви.

Читай також: Чемпіонат Франції. "Нант" - "Страсбур" 1:3. Відеоогляд матчу

Читай також: Чемпіонат Франції. "Ланс" - "Ніцца" 1:3. Відеоогляд матчу

Втім, статистика не на боці господарів - "Ніцца" не виграла жодного з останніх чотирьох матчів проти "Нанта", включаючи грудневий, коли зазнала першої поразки в сезоні. Відтоді підопічні Фаріолі програли вісім з 17 матчів. Хоча в 13 матчах Ліги 1 "орли" зазнали лише двох домашніх поразок, зараз вони прагнуть мають триматчеву безвиграшну серію на "Альянц Рив'єра", яка триває з початку лютого.

"Нант"

Після домашньої поразки 1:3 від "Страсбура" в останньому турі, яка залишила команду на 16-му місці в турнірній таблиці, що означає участь у перехідному плей-оф, "Нант" вдруге в цьому сезоні змінив тренера. Після заміни Арістуї в листопаді Гурвеннек програв 10 з 15 матчів на чолі "канарок". Три поспіль поразки від "Метца", "Марселя" і "Страсбурга", що лишають "Нант" в двох очках від зони прямого вильоту, стали останньою краплею для керівництва.  - залишили "Нант" лише на відстані двох очок від зони вильоту.

Власника клубу Кіта знову довірився перевіреному варіанту Комбуаре. Досвідчений наставник повертається на тренерський місток "канарок" після звільнення у травні минулого року у розпал боротьби за виживання. Тоді "Нант" зміг врятуватися в останній день кампанії, але з моменту звільнення Комбуаре команда програла 17 з 30 матчів Ліги 1, що більше, ніж будь-яка інша команда за той самий період. Тож ідея довіритися спеціалісту, який привів "Нант" до перемоги у кубку Франції в 2022-му не виглядає абсурдною. Скоріше недолугим виглядало рішення про його звільнення.

В клубі сподіваються, що прихід досвідченого тренера зможе дати необхідний імпульс в боротьбі за виживання. Ситуація не виглядає катастрофічною, бо нижня частина таблиці є дуже щільною і один вдалий результат може змінити становище. Комбуаре має особисті рахунки з "Ніццою", бо програв цій команді 17 з 26 ігор. До того ж не на користь "канарок" говорить і їх виїзна статистика - всього 13 очок здобуто поза рідним стадіоном.

"Ніцца" - "Нант": орієнтовні склади

Росаріо та Тюрам пропустять цю гру через дискваліфікацію у "Ніцци". Діоп та Розьє перебувають у лазареті. Саймон приєднався до Ганаго та Мейпію в списку травмованих у "Нанта".

{{widget:lineup:25071}}

"Ніцца" - "Нант": прогноз автора

Прихід нового тренера нерідко дає хоча б короткочасне поліпшення результатів, але я не певен, що "Нант" зуміє здобути очки в гостях у "Ніцци". Ймовірніше варто очікувати на перемогу господарів в не надто результативному матчі.

Ставка матчу
Ніцца
Нант
16:00
Чемпіонат Франції - 31 березня 2024
. Ставка з бонусом 10 000 грн
Перемога "Ніцци" і тотал менше 2.5
.
Перемога "Ніцци" і тотал менше 2.5
3.55

Прогнози

Всі прогнози