Мусса Дембеле: "Усі менеджери "Ліона" некомпетентні та зарозумілі"

753 29.09 2023   19:00
Фото - Getty Images

Колишній нападник "Ліона" Мусса Дембеле, чий п'ятирічний контракт із клубом закінчився минулого літа, розкритикував керівництво колишнього клубу.

"У клубі була нездорова атмосфера, яка не сприяє розвитку. Я пішов так само, як Мало Гюсто, Кастелло Люкеба і Бредлі Баркола, які вчинили правильно, пішовши, щоб прогресувати і заробляти більше грошей. Як Лукас Пакета або Бруно Гімарайнс. Подивіться, як вони задоволені! Їх обожнюють, поважають, і вони насолоджуються життям...

Повага? Далеко не всі керівники цим вирізнялися. Бруно Шейру (колишній керівник скаутського відділу) якось в інтерв'ю заявив, що гравці - це актив клубу, що оголило великий брак поваги. Я не знаю, можливо, він уявив себе на невільничому кораблі або на бавовняному полі, де люди - це предмети або числа. Я не актив, я людина! Слід поважати людей. Якщо гравці - це актив, а вболівальники - хто тоді? Споживачі? У роздягальні ми всі сприйняли це як образу і неповагу.

Правда в тому, що вони всі косячили в управлінні клубом, і це триває вже багато років. Якщо придивитися, цих людей ніколи по-справжньому не критикують, бо в них є друзі в ЗМІ та на телебаченні, які ніколи не залишать про них поганих відгуків у пресі. Якщо не брати до уваги Даніеля Ріоло, Жерома Ротена і трьох-чотирьох винятків, все інше - кумівство. Вони не будуть говорити погано про своїх друзів або колишніх товаришів по команді.

Звичайно, у клубу були проблеми, і вони полягали в Ауарі та Дембеле, Тьяго Мендесі та Токо Екамбі. До цього були винні Марсело і Лео Дюбуа. А ще раніше були Бертран Траоре, Максвелл Корне і так далі. Я навіть не грав, і люди говорили, що проблема в мені. Насправді треба розуміти одне: спортом керують люди, які не знають футболу. Це головна проблема. Вони некомпетентні в усьому, навіть у продажу гравців. Уссем, Мемфіс, Джейсон Денаєр, я, П'єр Калюлю, який виступає в "Мілані", - всі вони пішли безкоштовно. У "Ліоні" навіть нездатні передбачити, щоб не опинитися в такій ситуації.

Я підписав контракт із клубом у 2018 році, у них було п'ять років на підготовку до мого від'їзду, і, щойно настав термін, вони прокинулися і сказали, що я не маю піти безоплатно: "Ми маємо право... па-та-ті па-та-та-та". Вони хотіли продати мене, щоб заробити грошей, але без жодної причини позбавили мене пов'язки і відправили в дубль. Як ви думаєте, що скажуть клуби, коли побачать це? Вони скажуть собі, що Дембеле виставлений на продаж. Отже, якщо "Ліон" попросить 20 мільйонів євро, ми дамо йому 5 мільйонів євро. Стратегії немає! Я не менеджер за професією, але це основа. Усі менеджери клубу некомпетентні та зарозумілі", - сказав Дембеле в інтерв'ю Foot Mercato.

 Читайте также: Фабио Гроссо: "В "Лионе" мне было комфортно, как игроку, теперь отдам все силы, как тренер"  

Популярні новини