Джон Террі: "Наш чвертьфінал із Францією – це достроковий фінал"

1493 10.12 2022   21:39
Фото - Getty Images

Екс-захисник збірної Англії Джон Террі розповів екс-хавбеку збірної Франції Жерому Ротену, як Кайл Вокер може зупинити Кільяна Мбаппе, яку роботу проробив Гарет Саутгейт у збірній Англії, і що організація ЧС-2022 у Катарі заслуговує на похвалу, повідомляє RMC:

– Ви впевнені у собі перед матчем із Францією?
- Упевнений, але також і досить напружений, тому що у вас дійсно хороша, команда з сильними виконавцями. До початку турніру трьома моїми фаворитами були Бразилія, Франція та Англія. Чи я вважаю, що ми можемо виграти? Так! Думаю, що і Франція також зможе перемогти! Тож вважаю наш чвертьфінал раннім фіналом. Дві дуже великі команди з гравцями світового класу, які воюють одна з одною. Також є індивідуальне протистояння Уокера та Мбаппе, про яке говорять усі. Але мене турбує, що англійці надто багато уваги приділяють цьому, коли для вас не менш важливий Жиру - він нещодавно став найкращим бомбардиром збірної, побивши рекорд Тьєррі Анрі. Це – дуже велика загроза для мене.

– Протистояння Уокера та Мбаппе – чи є план, як стримати Мбаппе?
– Так, це можливо - Вокер гратиме правим захисником, і він - найшвидший гравець в АПЛ. Швидкість – це те, що вам потрібно проти Мбаппе. Вокер сильний фізично, тактично і взагалі в обороні. Якщо є гравець, якого здатний захищатись проти Мбаппе – впевнений, це саме Вокер. Хоча у Кайла буде дуже складний матч, але мені дуже подобається його впевненість у собі. Так, у вас є не тільки Мбаппе, а й Жіру, Грізманн і Дембеле, які становлять серйозну загрозу. Є варіанти на лаві запасних, але зараз Англія дуже сильна в обороні. Це буде велика битва.

Читайте также: Кайл Уокер: "Англия будет играть не против Мбаппе, а против сборной Франции"

– Як колишній захисник, можете дати пораду Вокеру, як захищатися проти Мбаппе?
– Мбаппе нагадує мені Анрі, я грав проти Тьєррі – неймовірний футболіст, один із найсильніших, яких зустрічав. Важливо, щоби була підтримка всього колективу. Коли Мбаппе отримує м'яч, потрібно, щоб півзахисники розташовувалися неподалік Уокера, а також напружувалися правий центральний захисник і навіть правий вінгер. Тобто Вокер може йти в єдиноборства з Мбаппе, але у нього має бути підстраховка, це дуже важливо. Я чекаю на багато роботи від наших опорних хавбеків, особливо від Райса. Справа в тому, що якщо правий центральний захисник йде страхувати Уокера і зміщується ближче до Мбаппе – це залишає Жіру простір і можливість залишатися один з одним центрдефом. Тому хотілося б, щоб центральні захисники залишалися на місцях, а допомога надійшла від атакуючих гравців.

– Що думаєте про Гарета Саутгейта, якого пристойно критикують в Англії?
– Це типово для англійських ЗМІ! Гарет зробив чудову роботу – треба віддати йому належне за те, що він зробив для гравців, і на який рівень їх підняв. Ми бачимо покоління, яке дуже комфортно та вільно виражає себе на прес-конференціях, які поводяться так, як у клубах, перебуваючи на зборах зі збірною. У мій час, коли ми приїжджали на збори збірної Англії – було враження, що мали залишатися там, не рухаючись, будучи затиснутими. А ці гравці мають свободу! Коли у вас є такий тренер, як Саутгейт, який розуміє гравців краще, ніж, ймовірно, всі колишні менеджери – він дає гравцям свободу поводитися так, як вони поводяться в клубах. А вони знають, як поводитися, їм не потрібно вказувати, що їсти, пити чи не пити, і коли лягати спати. Вони – найкращі профі, і я дуже щасливий і пишаюся роботою Гарета і сподіваюся, що він зможе продовжувати, тому що він робить велику роботу.

Читайте также: Рио Фердинанд - о матче с Францией на ЧМ-2022: "Англия справится, если сдержит Мбаппе"

– Як оцінюєте організацію цього чемпіонату світу?
– Мене це вразило, чесно кажучи – приголомшливі стадіони та газони на них, тренувальні майданчики та готелі, всі зручно та організовано на найвищому рівні, я був справді вражений усіма цими аспектами. А ще помітив пристрасть усіх залучених країн. Зазвичай перед матчем Франція – Англія половина вболівальників біля стадіону у майках "триколірних", друга половина – у футболці "трьох левів". А тут кожен почувається вільно, всім дуже зручно носити свої кольори на всіх матчах – довкола футболки з Бразилії та Нідерландів. Інцидентів не було, кількість глядачів була найвищою за всю історію, а коли бачиш, як люди йдуть зі стадіону та вітають один одного після гри – це фантастика.

Источник: rmcsport.bfmtv.com
Популярні новини