В'ячеслав Шевчук: "Шотландія боротиметься 90 хвилин, ще й на своєму стадіоні. На нас чекають дуже важкі матчі"

1167 26.11 2021   23:07
Фото - Денис Руденко, Footboom

Футбольний експерт В'ячеслав Шевчук прокоментував результат жеребкування для збірної України стикових матчів плей-офф ЧС-2022. Нагадаємо, за його результатами наша команда зіграє зі збірною Шотландії, а у разі перемоги зійдеться з переможцем пари Уельс – Австрія. І перший і другий (якщо пройдемо Шотландію) фінальний матч українці проведуть на виїзді.

- Чудово. Збірна Шотландії - це команда, яка нам по зубах. Тепер це треба довести на футбольному полі.

- Найбільше боялися Італії та Португалії…

- Ну зазвичай завжди налаштовуєшся на найсильніших.

- Чого очікуєте від весняного плей-офф? Адже це завжди важко?

- Так, це завжди важко, адже наші провідні гравці з "Шахтаря" та "Динамо" проводитимуть підготовчий період до чемпіонату. У той же час, це вже буде кінець підготовки, вони вже будуть у своїх найкращих на той момент кондиціях, вони вийдуть на свій пік. Головне – щоб менше було травмованих, щоб усі максимально були здорові та могли грати.

- Бачили шотландців на Євро – досить серйозна, непоступлива команда.

- Чекайте, тут немає слабких суперників. Те, що ми зраділи, – це одне. Але серед тих, хто потрапив до плей-офф, немає прохідних команд. У шотландців усі футболісти грають на високому рівні, у Прем'єр-лізі. Команда має силовий стиль, вона боротиметься 90 хвилин, ще й на своєму стадіоні, на очах своїх уболівальників. На нас чекають дуже важкі матчі.

– Після перемоги над боснійцями як вітали, кому першому написали?

- Я гру дивився вдома, але перед цим ми зустрічалися з тим самим Зінченком, з Петраковим розмовляли про тактику, з його асистентом. У мене було передчуття, що команда досягне потрібного результату для потрапляння до плей-офф. Навіть після товариського матчу з болгарами, де ми завдали 36 ударів і 30 м'ячів могли забити. Відкрию таємницю, що після того матчу збірна Болгарії ще п'ять днів відновлювалася у Совіньйоні.

- Як бути із цим нефартом, який супроводжує команду?

- Має бути гранична концентрація. Те, що створюємо такі моменти – це вже добре. Треба працювати.

- З пари Уельс - Австрія хто небезпечніший?

- Мені подобається збірна Австрії, це дуже хороша команда, ми зустрічалися на чемпіонаті Європи, всі бачили, що нашій збірній дуже важко було з цією командою грати, вони нас повністю переграли як тактично, так і фізично. Зараз у нас головний тренер Петраков, йому з його штабом потрібно проаналізувати цю гру, як діяти проти них… Хоча ні, перепрошую, поки що про це думати зарано. Давайте поки що думати про Шотландію. Пройдемо цей крок, а там другий. Йти наперед неможливо.

Читайте также: Андрей Пятов – о результате жеребьевки: "Скажу честно – повезло"

Популярные новости