The Independent: УЄФА може скасувати допуск збірної рф U-17 до чемпіонатів Європи

640 08.10 2023   23:26
Денис Руденко, FootBoom

Президент УЄФА Александер Чеферін змушений переглянути плани реінтеграції збірної рф U-17 в європейський футбол через російське вторгнення до України, що триває, повідомляє The Independent.

Плани УЄФА щодо відновлення участі російських збірних неповнолітніх у європейських змаганнях викликали величезний розкол у керівному органі. На президента Александера Чеферіна чиниться величезний тиск з метою повернутись до цього питання на засіданні Виконавчого комітету наступного тижня.

Ці суперечки вже призвели до того, що віце-президент конфедерації Карл-Ерік Нільссон пішов з посади керівника Шведської спортивної конфедерації, а більше десятка країн заявили, що вони не гратимуть із російськими командами (Україна, Англія, Ірландія, Данія, Швеція, Норвегія) , Фінляндія, Литва, Латвія, Румунія, Польща). Існує напруженість усередині інших національних асоціацій, які не одразу відкинули цю ідею.

Велике невдоволення спостерігається серед національних федерацій тим фактом, як це питання було порушено УЄФА на останньому засіданні. За даними джерела, Чеферін просто порушив це питання в розділі "інші питання", причому без попереднього повідомлення. Це викликало величезне здивування в оточенні президента УЄФА. Питання розглядалося в контексті рішення ФІФА прийняти таке саме рішення.

Все це спонукало УЄФА внести це питання до порядку денного наступного засідання Виконавчого комітету у вівторок, 10 жовтня. Цього дня також буде підтверджено, що Євро-2028 пройде у Великобританії та Ірландії. Різні джерела наполягають на тому, що рішення щодо росії може бути змінено, саме такими є настрої в УЄФА.

Читай також: УЄФА переніс усі міжнародні матчі з Ізраїлю
Популярные новости