Владислав Кулач: "Поки що не зустрічав в Азербайджані людини, яка б відгукувалася про Україну погано"

447 24.05 2023   12:43
"Зіря"

Український форвард азербайджанського клубу "Зіре" Владислав Кулач розповів про поточний сезон, своє ушкодження, війну та плани на майбутнє.

- Ви пропускаєте останні тури через травму. Наскільки все серйозно?

- Травма несерйозна. Шкода, що залишалося всього два тури, коли отримав пошкодження. Був би ще один тур, то, швидше за все, вийшов би на поле. Головне, з відпустки вийду вже здоровим і повноцінно готуватимуся з командою.

- Ви приїхали й одразу ж отримали травму на тренуванні, і зараз, під кінець сезону, вибули. Пам'ятається, у першій половині сезону в київському "Динамо" ви теж не грали через травму. Ви схильні до частих травм?

- Не сказав би, просто цей сезон таким вийшов. Це футбол, ніхто від цього не застрахований. Головне - це серйозно поставитися до відновлення. На жаль, це частина футбольного життя.

- Які плани на літо? Через війну в Україні залишитеся в Баку чи є інші плани?

- Поки що не думав про це. Сезон ще не завершено. Я займаюся відновленням, плюс хочу бути поруч із командою до кінця. Завдання на сезон поки що не вирішене.

- Все ще сподіваєтеся стати четвертими?

- Якщо є шанси, то треба їх переслідувати до кінця. Так, не все в наших руках, але треба грати до кінця. Хотілося б пробитися в єврокубки. Якщо цього сезону не вийде, то наступного обов'язково вирішимо таке завдання.

- Як війна України з Росією позначилася на вашому житті?

- Дуже важко для моєї країни. Але я знаю, що наш народ сильніший, і що перемога буде за Україною! Завжди підтримую і переживаю за свою країну. Завжди намагаюся допомагати нашим воїнам, вони - справжні герої!

- Якщо не секрет, то яким чином допомагаєте?

- Є багато фондів, якими займаються мої друзі. Ось вони і збирають на допомогу нашим військовим. У мене самого є друзі та знайомі в найгарячіших точках фронту, намагаємося допомагати всім, чим можемо. Вірю, що зовсім скоро ми здобудемо перемогу над окупантом, і життя буде ще кращим, ніж було до війни. Слава Україні!

Читай також: Тренер "Сабаха" Мусаєв: "Не домовилися із "Шахтарем" щодо Кащука"

- В Азербайджані відчувається підтримка Україні?

- Так, звісно! Дуже багато людей, які, дізнавшись, звідки я, підтримують Україну, і кажуть, що ми переможемо в цій брудній війні. Дуже тепло відгукуються про Україну та українців. В Україні багато азербайджанців, і всі знають, що там насправді відбувається. Поки що не зустрічав людини в Азербайджані, яка б відгукувалася про Україну погано. Дякую вашим людям за підтримку!

- Як оціните для себе відрізок, який провели в "Зірі" (8 неповних матчів, 310 хвилин, і 3 голи та 1 гольова передача)?

- Завжди хочеться більшого від себе. Але цей період дався непросто, оскільки я не проходив збори, плюс почав із травми. Багато нюансів було. Потихеньку через невеликі відрізки в матчах почав забивати і відчув упевненість. Дякую тренерському штабу і хлопцям, які допомагали швидше набрати форму. Був непоганий період, але, на жаль, наприкінці знову отримав травму.

- Отже, ми точно побачимо вас наступного сезону в "Зірі"?

- Так, жодних планів, крім "Зіри", у мене немає. Упевнений, що до наступного сезону підійду в більш хорошій формі і проведу один із найкращих сезонів у кар'єрі. Сподіваюся, такий самий сезон буде і в моєї команди.

- Як працюється з одним із відомих осіб азербайджанського футболу - Рашадом Садиховим?

- Працюється досить легко. Я через травму довго не грав у "Динамо", але, приїхавши сюди, відчув довіру до себе. Це надихає. У принципі, комфортно себе почуваю. Рашад Садихов - вимогливий фахівець, і якщо ти це розумієш, то все легко долаєш у робочому процесі.

- Як вам чемпіонат Азербайджану після України?

- В Україні завжди був сильний чемпіонат. Там більше боротьби, в Азербайджані команди більше намагаються атакувати. Тут мені навіть простіше в цьому плані, оскільки команди сповідують більш атакувальний футбол, і шансів забити більше. В Україні чемпіонат вищий рівнем, але і тут є потенціал для зростання, і він реалізується, як я бачу.

Источник: Аzerisport
Популярные новости