США тимчасово послаблює депортаціійні вимоги українцям, в яких закінчується термін візи

218 04.03 2022   09:22
Фото - Getty Images

Адміністрація Джо Байдена надасть тимчасове послаблення вимог щодо депортації та дозволи на роботу українцям, які вже перебувають у США Про це повідомляє Reuters.

Відзначається, що це дозволить українцям залишатися у США та легально працювати у країні протягом 18 місяців. За оцінками Міністерства внутрішньої безпеки США, близько 75 тисяч українців матимуть право подати заявку на участь у програмі Temporary Protected Status. Вона дає іммігрантам, які не можуть безпечно повернутися до своїх країн через надзвичайні обставини, зокрема насильницький конфлікт або стихійні лиха, можливість легально залишатися та працювати в США протягом певного періоду часу.

"Навмисний і неспровокований напад Росії на Україну призвів до війни, яка триває, безглуздого насильства, і українці змушені шукати притулку в інших країнах", – йдеться у письмовій заяві міністра внутрішніх справ США Алехандро Майоркаса.

Раніше, 3 березня, імміграційні та митні служби США заявили, що призупинили рейси з депортації в Україну через "тривалу гуманітарну кризу".

Читайте также: Міжнародний онлайн-сервіс призупиняє роботу в Росії та Білорусі

теги: Війна з РФ
Популярные новости