Олександр Петраков: "Сікан, Попов, Лунін та Ігнатенко завтра будуть грати"

607 07.06 2022   21:21
Getty Images

Головний тренер Олександр Петраков відповів на запитання журналістів напередодні зустрічі.

— Чи є шанси хоча би потрапити до заявки на матч у гравців, які не входили до неї в попередніх поєдинках? Мова йде про Луніна, Попова, Ігнатенка й Сікана.

— Вони завтра будуть грати всі.

— Якби була гіпотетична можливість переграти матч з Уельсом, чи змінили би ви щось?

— Я би нічого не міняв.

— Ви анонсували ротацію в завтрашньому поєдинку. Хто зіграє на позиції правого захисника, зважаючи на те, що футболіст такого плану в нас один — Олександр Караваєв?

— Завтра гратиме інший футболіст.

— Чи багато змін буде у складі збірної України на поєдинок з Ірландією?

— Завтра побачите. Зараз у нас буде тренування, тож поки не можу відповісти.

— Наскільки поразка в Уельсі виснажила команду емоційно?

— Виснажила дуже. Я проводжу індивідуальні бесіди з гравцями. Намагаюся посміхатися, підтримувати футболістів, тому що я головний тренер і не можу ходити, понуривши голову. Те, що в мене коїться на душі — мої справи. Я повинен підтримувати гравців, виводити з тяжкого психологічного стану. Я сказав їм, що на цьому життя не закінчується. Це вже пройшло: день прожив — його вже не повернеш. Сторінку перегорнув — так і живеш. Треба забувати та йти далі. Завтра гра, все можна виправити. Це спорт.

— Наскільки команда відновилася фізично після недільного матчу?

— Ті хлопці, що грали 5 червня, учора не тренувалися — я їм дав відпочити. Зараз подивимося на їхній фізичній стан. Про емоційний я вже сказав.

— Чи звертався до вас тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань, можливо, з проханням допомогти його команді футболістами?

— Він мені не дзвонив.

— Чи є якісь кадрові проблеми в команді?

— У нас є травми — вибули Георгій Бущан і Тарас Степаненко. Сьогодні їх возили на МРТ. У Степаненка, слава Богу, немає перелому пальця. У Бущана гомілкостоп трохи підвернутий. Їм сказали 7—10 днів. Слава Богу, що хлопці не постраждали. Трохи прихворів Едуард Соболь. Він зараз не буде тренуватися, побачимо, що буде зранку. Решта гравців здорові, в нас буде тренування. Ми вдягнули наші датчики, подивимося на їхнє самопочуття, і тоді будемо приймати рішення, щоб не завдати шкоди хлопцям.

— Чи складно вам перелаштуватися на новий турнір після поразки в Кардіффі? Половину матчів у Лізі націй ви проведете зараз, а потім буде пауза до вересня…

— Ми поїхали з України ще 30 квітня, не були вдома. Працювали місяць на зборах, хлопці не були добре готові. Це все було дуже складно, накопичується. Я така людина, що дуже люблю свою країну. Мені не подобається більше ніде. Краще мого Києва для мене на землі нічого немає. Тому хочу додому. Відпочинемо, хлопці почнуть тренуватися. Ми не знаємо, як там у нас буде в країні, коли буде проводитися Прем’єр-ліга. Багато питань… Скажу за себе — я хочу додому.

Читайте также: Пресконференція Олександра Петракова перед матчем Ліги націй з Ірландією (Відео)

Источник: Football.ua
Популярные новости