Андрій Павелко: "В Лізі націй пройдуть матчі на рівні фіналів чемпіонатів Європи та світу"

2132 25.01 2018   08:06
Фото - Андрей Фесун, FootBoom

Президент ФФУ Андрій Павелко в інтерв'ю офіційному сайту організації поділився враженнями від жеребкування Ліги націй УЕФА.

— Новий турнір УЄФА дуже важливий для усіх національних асоціацій, адже він створює додаткові можливості щоб потрапити на чемпіонат Європи для тих команд, яким не вдасться подолати кваліфікаційний раунд змагань. Крім того, тепер "вікна" в календарі, які раніше виділялися під товариські матчі, будуть заповнені офіційними поєдинками.

Добре виступити в цьому турнірі, показати себе в ньому з кращого боку — відмінна мотивація для гравців національних збірних. Що стосується суперників, які випали нам, то лише після закінчення групового турніру можна буде сказати, чи вдалим був сьогоднішній жереб. Одне зрозуміло вже зараз — нашим уболівальникам буде зручно діставатися на матчі, адже Чехія і Словаччина — наші географічні сусіди. Українські любителі футболу, скориставшись безвізовим режимом, матимуть хорошу можливість приїхати і підтримати нашу команду.

— Як ви оцінюєте підсумки жеребкування в цілому? Наприклад, "групи смерті", де гратимуть Німеччина, Франція та Голландія...

— Жереб подарував кілька сюрпризів, адже утворилися як відверто слабкі групи, так і дуже сильні, в яких пройдуть матчі на рівні фіналів чемпіонатів Європи та світу. Думаю, це теж стане окрасою нового турніру, який повинен сподобатися вболівальникам, всім асоціаціям і який матиме гарне продовження в майбутньому.

Читайте также: Александр Заваров: "В Лиге наций Украине выпали схожие по стилю команды"

— Як ви загалом ставитеся до збільшення кількості матчів у міжнародному календарі?

— Ми бачимо, наскільки популярним футбол є в світі, як зростає увага до нього з боку спонсорів, телеканалів, як до підтримки гри залучаються нові партнери. Є запит на збільшення кількості яскравих матчів, цікавих турнірів, і УЄФА робить все, щоб ці змагання отримали підтримку національних асоціацій і подобалися уболівальникам. Це дуже добре, що спорт стає все більш популярним, футбольні матчі в Європі збирають все більше вболівальників. Такі турніри, як Ліга чемпіонів, чемпіонат Європи, чемпіонат світу, а тепер і Ліга націй, дають можливість молоді розвиватися і залучають молодих людей до занять футболом.

— Чи вдалося вам поспілкуватися з колегами з чеської і словацької футбольних федерацій?

— Так, у мене була така можливість, і я привітав нового президента чеської федерації Мартіна Маліка з обранням на цю посаду, а також поспілкувався з нашим старим другом, керівником Федерації футболу Словаччини Яном Ковачиком. Ми нещодавно бачились у Львові, де наші збірні грали в товариському матчі, а на стадіоні панувала чудова атмосфера. Ми згадали цей матч і висловили надію, що два нових поєдинки між нашими збірними стануть окрасою турніру. Також ми обмінялися думками про Лігу націй в цілому і про нашу групу зокрема.

З президентом Федерації футболу Чехії ми обговорили технічні питання співпраці і домовилися про взаємодію на майбутнє. За словами колеги, матч у Чехії, швидше за все, прийме Прага. Ми поки не знаємо, в якому місті України відбудеться гра наших збірних, це питання буде обговорюватися на Виконкомі ФФУ.

Популярные новости