Джанп'єро Гасперіні: "Хочемо протиставити сильному супернику свою тактичну плутанину"

672 29.11 2023   22:26
Getty Images

Головний тренер "Аталанти" Джанп'єро Гасперіні наголосив на важливості перемоги в групі Ліги Європи напередодні вирішального поєдинку з лісабонським "Спортінгом", перед яким бергамаски випереджають португальців на три очки, і похвалив команду за ігри з "Інтером" та "Наполі" у Серії А, повідомляє TuttoMercatoWeb:

– На старті групового етапу "Спортінг" був найнадійнішою командою, тепер ми розпочинаємо все спочатку. Кожен матч унікальний і вимагає індивідуальної оцінки, але, очевидно, ми маємо мету, яка цілком досяжна – вихід у плей-оф Ліги Європи, причому нам важливо зайняти перше місце в групі. У такому разі, до березня ми можемо бути сфокусовані лише на Серії А, а також це дасть нам два-три місяці, щоб відновилися травмовані футболісти – Скамакка, Де Кетеларе, Туре – важливі для нас гравці. Для мене важливим є те, як ми виступимо – чи зможемо порівняти себе зі "Спортінгом", ми повинні добре інтерпретувати матч, виходячи з наших характеристик. У цьому матчі важливі всі гравці можуть бути важливими – сподіваємося внести трохи тактичної плутанини. Але, завдяки відео та статистиці, думаю, Рубен Аморім чудово знає, як ми граємо. У першому матчі зі "Спортінгом" результат був хорошим, у деяких матчах наша гра була гіршою, але коли команда виглядає добре, то шанси досягти результату збільшуються. Мене турбує, якщо "Аталанта" створює моментів менше за суперника, або програє більше єдиноборств. Я схильний оцінювати матчі в цілому, і маю сказати, що навіть ігри з "Інтером" та "Наполі" мене швидше задовольнили – команда показала, що з ментального погляду вона у порядку. На даний момент футбол стає більш збалансованим і в Серії А, і в єврокубках, у матчах проти сильних суперників все може вирішуватись у кількох ключових епізодах, і ми маємо схилити ці моменти на свій бік. Ми повинні вміти створювати моменти, іноді ми створюємо надто мало. Відсутність перемог забирає трохи ентузіазму, але якщо грати через кожні три дні, то є час, щоб розпочати все спочатку, – зазначив Гасперіні.

Читайте также: Джанпьеро Гасперини: "Иличич мог бы получить "Золотой мяч"

"Аталанта" не програла жодного разу у перших чотирьох турах групового етапу Ліги Європи, перемігши не лише "Спортінг", а й австрійський "Штурм" та польський "Ракув" українського хавбека Владислава Кочергіна. Але у Серії А успіхи бергамасків скромніші: лише одне очко у трьох останніх матчах – нічия з "Удінезе" при поразках від "Інтера" та "Наполі".

Читайте также: Чемпионат Италии. "Аталанта" – "Наполи" 1:2. Видеообзор матча

Популярні новини