Олег Кузнецов: "Дніпро-1" і "Шахтар" повинні перемогти, але не все так просто"

969 13.02 2023   21:16
Официальный сайт УАФ

Еврокубковий сезон для українських клубів відновиться вже 16 лютого, коли свої перші поєдинки плей-оф проведуть "Шахтар" і "Дніпро-1". Нагадаємо "гірники" у Варшаві прийматимуть "Ренн", а "Дніпро-1" на виїзді зіграє з кіпрським АЕКом. Очікуваннями від цих матчів в інтерв’ю Footboom поділився екс-гравець київського "Динамо" і український тренер Олег Кузнецов.

- Дніпряни за тиждень до зустрічі з АЕКом прибули на Кіпр, де продовжили підготовку. Яке враження від зимових зборів команди Олександра Кучера?

- Головне, що "Дніпро-1" зберіг кістяк команди, а збори – це фактично рутинна і необхідна робота, - зазначив Олег Володимирович. – До того ж, я би не особливо звертав увагу на результати спарингів. Що стосується підсилення команди, то ці легіонери (Пеглоу, Хайнер, Матарріта, - авт.) – не дуже відомі, тому важко сказати, наскільки вони допоможуть.

- І все-таки, "Дніпро-1" досить легко переміг в чотирьох останніх контрольних матчах. Чи не є це форсуванням форми - вже в лютому, і що з командою буде далі – у квітні, травні?

- Думаю, що у дніпрян все йде за планом. Там є кваліфікований тренерський штаб, який знає, як розподілити навантаження. Зараз у розкладі – матчі Ліги конференцій, в яких треба виступити успішно. Я впевнений, що "Дніпро-1" не може нехтувати чемпіонатом України – з лютого до травня дистанція коротка, тому сил вистачить.

- "Шахтар" також готувався в Туреччині і зіграв п’ять контрольних матчів. Цього достатньо, аби повернути ігровий тонус? І як на грі "гірників" позначиться відхід Мудрика та Кривцова?

-  Кривцов – це незначна втрата наразі. В центрі захисту "Шахтаря" є кому грати, і Кривцов – вже достатньо віковий виконавець, останнім часом рідко виходив на поле. Продаж Мудрика – це дійсно відчутна втрата. Але, слід враховувати, що відхід одного футболіста, нехай і такого талановитого, ніколи не був катастрофою для хорошої команди.

Читай також: Чемпіонат Франції. "Тулуза" - "Ренн" 3:1. Відеоогляд матчу

Що стосується зборів, то "Шахтар" добре відпочив - на протязі місяця, і провів звичну для себе підготовку, в ході якої провести п’ять спарингів – це цілком нормально. Знаю, що Назарина, Швед і Очеретько – в лазареті, але вони не основні виконавці. Радує, що забивати почав Траоре, який після травми поступово приходить до тями. Для нього це дуже важливо.

- "Дніпро-1" чекає зустріч з добре відомим суперником – кіпрським АЕКом, який двічі обіграв дніпрян в кваліфікації Ліги Європи…

- Не впевнений, що дніпряни в першу чергу будуть думати про реванш. Треба вирішувати задачу виходу в наступний етап турніру. Нинішній "Дніпро-1" - це більш сильна команда, ніж та, яка була восени. Але кіпрський АЕК – рівний суперник, який взимку також намагався підсилити склад.

- У "Шахтаря" в суперниках французька команда, але "Ренн" програв два останніх матча і на виїзді грає дуже невдало. Чого чекати від "Ренну"?

- Я дивився матч "Ренна" з "Тулузою", коли майбутній опонент "гірників" поступався 0:3, потім - 1:3. Та в еврокубках все буде по іншому. В усякому разі, повинно так бути… Хоча, "Ренн" може мріяти про участь в Лізі чемпіонів наступного сезону, і пріоритетним для нього буде чемпіонат Франції, в якому потрібно піднятися в турнірній таблиці вище. Хто знає… Тому недавні програші в Лізі 1 – не показник. "Ренн" недавно грав проти київського "Динамо" і дуже сподобався, це хороша команда.

- Які шанси мають "Шахтар" і "Дніпро-1" в перших матчах зі своїми суперниками?

- Українські команди повинні перемогти, але не з великим рахунком. Не дивлячись на те, що "Шахтар" прийматиме "Ренн" в Варшаві, для французів це все рівно буде виїзний матч. Навряд чи ми побачимо надто результативний футбол, але ризикну поставити на успіх "Шахтаря" - 2:0, і на гостьову вікторію "Дніпра-1" - 2:1.   

Популярні новини