"Динамо" - "Астана": предматчева прес-конференція Олександра Хацкевича

2032 19.09 2018   17:57
Фото - Виктора Перегняка

Головний тренер "Динамо" Олександр Хацкевич поспілкувався з журналістами напередодні стартового матчу групового турніру Ліги Європи проти "Астани".

- "Астана" – це флагман казахстанського футболу, гравці грають у кількох турнірах за клуб та збірну. Наскільки це полегшує вам завдання?

- Як сказав Денис, це достатньо досвідчена команда. Звичайно, серед них є футболісти своїх національних команд, і те, що вони беруть участь у кількох турнірах, – це їхнє професійне зобов’язання. Футболісти високого рівня грають по два-три матчі на тиждень. Щодо суперника, то останню гру в чемпіонаті вони провели, застосувавши великі зміни, тому видно, що вони серйозно готуються до матчу з нами – зокрема, вчора вже тренувалися на стадіоні "Динамо". Команда має великий досвід, упродовж останніх чотирьох років стабільно виступає у групових турнірах європейських турнірів, і справедливо перебуває на лідируючих позиціях у себе в чемпіонаті.

- Чи знайомі ви з Іваном Маєвським?

- Знаю його по роботі у збірній – я його першим запросив під національні прапори, хоча до цього він не захищав кольори жодної з юнацьких збірних. У першу чергу, можу сказати, що він своєю працею заслужив те місце, де зараз перебуває – як у "Астані", так і в збірній.

Читайте также: Виктор Вацко: "Игорь Суркис понимает - это вина клуба и вина президента"

- Якого гравця "Астани" побоюєтеся найбільше?

- Повторюся, у "Астани" достатньо збалансована команда, але найбільше небезпеки буде виходити від трійки футболістів атакуючої лінії.

- До нещодавнього часу команду тренував, і формально продовжує тренувати, український спеціаліст Роман Григорчук. Вивчаючи гру суперника, чи побачили, що йому вдалося прищепити свій стиль гри команді?

- Робота Григорчука спрямована на більш атакуючий футбол, зараз же я бачу, як "Астана" робить акцент на швидкому переході з оборони до атаки. Принаймні, так було в єврокубках. У своєму чемпіонаті, зрозуміло, вони більше володіють м’ячем, діють агресивно вперед.

- "Динамо" в Казахстані дуже добре знають, транслюють матчі вашої команди в єврокубках – зокрема, й останні поєдинки команди проти "Аяксу". Яку мету ви ставите у цьому сезоні в Лізі Європи?

- От бачите, ви набагато інформованіші, ніж ми, оскільки показуєте в Казахстані наші ігри – матчі "Астани" в Україні не показують (посміхється). Але це жарт, адже ми також маємо повну інформацію про суперника. Щодо завдань, то першочергове – це вихід із групи, адже це престиж як самого клубу, так і всієї країни. Ліга Європи – хороший турнір, напевно, для нашої команди оптимальний на даний момент, адже щоб грати рівнем вище, потрібно бути готовими. У нас же достатньо молода команда, в якій виступають вихованці Академії, але незважаючи на досвід, ми маємо виходити з групи.

- Чи можете пояснити ситуацію з Гармашем?

- Ми теж маємо бути вихователями. З ним була проведена не одна бесіда, в тому числі й старші партнери розмовляли з ним. Як ми побачили, він усе розуміє, але найголовніше, щоб він розумів, чого вимагаю від нього я на футбольному полі. У нас немає жодних конфліктів, але є вимоги, які мають виконуватися. Денис готується до завтрашнього матчу, а буде він грати чи ні – вирішимо завтра.

- Чи виправдалися прогнози щодо одужання Бєсєдіна?

- На жаль, відновлення затягнулося. Травма виявилася складнішою, ніж ми передбачали. Йому ще потрібен мінімум тиждень, після чого лікарі визначать, готовий він працювати в загальній групі чи ні.

Популярные новости