Ліга конференцій 2023/2024. Груповий етап.
Нідерланди. Стадион "AFAS"
/ /
АЗ
Алкмар, Нідерланди
Закінчено
1 : 4
Астон Вілла
Бірмінгем, Англія

АЗ – "Астон Вілла". Анонс та прогноз матчу

1380

26 жовтня 2023 року. 19:45. Нідерланди. Алкмар. "AFAS Стадіон".
Ліга конференцій 2023-24. 3-й тур. Група Е

АЗ (Алкмар, Нідерланди) - "Астон Вілла" (Бірмінгем, Англія)

Де подивитись: MEGOGO, Volia TV 

Дискваліфікований: Майкел Лахдо (АЗ)

Травмовані: Сем Вестервелд, Мес де Віт - Тайрон Мінгз, Алекс Морено, Джейкоб Ремзі, Еміліано Буендія

АЗ - "Астон Вілла": букмекерські коефіцієнти

АЗ Алкмар

"Сировари" втретє поспіль приймають участь у груповому етапі Ліги конференцій. І цьогоріч вийти з групи команді Паскаля Янсена буде важче, аніж у двох попередніх розіграшах, коли їй діставалися занадто легкі суперники. З першої спроби алкмарці дійшли до 1/8 фіналу, а за рік вилетіли за крок до фіналу, програвши майбутньому тріумфатору турніру, англійському "Вест Гему".

У кваліфікації поточного розіграшу нідерландці спочатку розім’ялися на "Санта-Коломі" з Андорри, а потім не без пригод пройшли норвезький "Бранн". Зрештою справа дійшла до серії пенальті і був високий шанс зазнати невдачі. Втім, доля все ж таки віддала боржок АЗ у стартовому матчі групового етапу, який команда Паскаля Янсена примудрилася програти на виїзді боснійському "Зріньскі", вигравши перший тайм з рахунком 3:0 – 3:4. Але за два тижні "Сировари" все ж здобули свою дебютну перемогу у групі, не без пригод і проблем вигравши вдома у варшавської "Легії" – 1:0. Єдиний гол у матчі на початку 2-го тайму забив Вангеліс Павлідіс.

Читайте також: Матч АЗ - "Легія" завершився скандалом. Затримано капітана польської команди, а тренера побито кийками

Поразка у Мостарі в середині вересня була й наразі залишається єдиною у пасиві АЗ, який майже ідеально стартував у нідерландській Ередивізі. Наприкінці минулого місяця алкмарці несподівано втратили очки у домашньому поєдинку проти новачка елітного дивізіону, "Гераклеса", зігравши внічию 1:1. До того ними було здобуто п’ять поспіль перемог у чемпіонаті, а нова переможна серія складає вже три поєдинки. Спершу "Сировари" без питань розгромили "Фортуну" (4:0), перед міжнародною паузою виграли в Амстердамі у "Аякса" (2:1), а вихідними завдяки хет-трику Павлідіса спокійно розібралися з "Геренвеном" (3:0) і надалі продовжують переслідувати ПСВ, який нині йде взагалі без втрат.

"Астон Вілла"

"Віллани" вперше з 2010 року стартували у єврокубку. Стартували досить впевнено та солідно, розгромивши шотландський "Гіберніан" з рахунком 8:0 за сумою двох матчів – 5:0 на виїзді та 3:0 вдома. Таким чином "Леви" вперше у своїй історії змогли кваліфікуватися до групового етапу турніру під егідою УЄФА. І дебют на цій стадії несподівано вийшов невдалим для команди Унаї Емері, яка з рахунком 2:3 програла "Легії" у столиці Польщі. На два голи від "армійців" англійці знайшли сили відповісти (відзначилися Дуран та Дінь), а ось на третій контраргументів вже не знайшлося. Непотрібною втратою очок зрештою міг закінчитися і домашній поєдинок зі "Зріньскі". Господарі як і очікувалося мали тотальну перевагу над суперником, але м’яч, неначе зачарований, ніяк не хотів влітати у ворота боснійців. Однак "Астон Вілла" зрештою таки змогла вирвати перемогу – на 90+4 хвилині відзначився капітан Джон Макгінн.

Читайте також: Унаї Емері: "Намагаємося бути позитивними і досягти чогось у єврокубках"

При цьому в англійській Прем’єр-Лізі справи у "Левів" йдуть доволі непогано. Так, команда Унаї Емері на старті сезону зазнала двох болючих поразок, програвши 1:5 "Ньюкаслу" та 0:3 "Ліверпулю", але це були виїзні поєдинки проти завідомо сильніших суперників, тож трагедії з ось таких невдач ніхто не робить. Тим більше що в активі бірмінгемців є наразі вже сім перемог, лише одна з яких була мінімальною – 1:0 у Лондоні над "Челсі". Після того "Віллани" блискуче розібралися з доволі сильним нині "Брайтоном (6:1), а вихідними виграли 4:1 у іншого представника Англії у єврокубках, "Вест Гема". У проміжку між цими домашніми успіхами, щоправда, трапилася нічия з "Вулвергемптоном", але "Астон Вілла" – не та ще команда, яка має вигравати всі матчі без виключення.

АЗ - "Астон Вілла": орієнтовні склади

У АЗ поза грою через дискваліфікацію шведський вінгер Майкел Лахдо, а у списку травмованих числяться резервісти Сем Вестервелд (воротар, котрий пішов стопами свого батька Сандера) та Мес де Віт. Щодо "Астон Вілли", то у гостей травмовані латералі Тайрел Мінгз та Алекс Морено, центрхав Джейкоб Ремзі та атакувальний півзахисник Еміліано Буендія. Ну й варто очікувати певної ротації складу від Унаї Емері, бо як не крути, а АПЛ в будь-якому разі в пріоритеті у "Левів", і наступний домашній матч проти "Лутона" – чудова нагода здобути чергову перемогу на "Вілла Парк".

Читайте також: Чемпіонат Англії. "Астон Вілла" – "Вест Гем" 4:1. Відеоогляд матчу

{{widget:lineup:23007}}

АЗ - "Астон Вілла": прогноз автора

За замовчанням "Астон Віллу" можна, та й навіть потрібно вважати фаворитом цього протистояння. Все ж за рівнем виконавців та класом команди Паскаля Янсена та Унаї Емері сильно відрізняються, причому порівняння явно не на користь нідерландців. З іншого боку, два попередніх матчі "Левів" у Лізі конференцій проти дещо слабших суперників далися їм дуже непросто, тож виїзд до Алкмара навряд стане такою собі легкою прогулянкою. До того ж АЗ нині перебуває у дуже хорошій формі. Тому не стану прогнозувати саме підсумок поєдинку, але жодним чином не сумніваюся, що він порадує чималою результативністю з голами в обидві сторони.

Ставка матчу
АЗ
Астон Вілла
19:45
Ліга конференцій - 26 жовтня 2023
. Ставка з бонусом 10 000 грн
Тотал більше 2,5
.
Тотал більше 2,5
1.84

Прогнози

Всі прогнози