Сергій Нагорняк: "Треба перемагати Північну Македонію і Мальту, сподіваючись на осічку італійців в Англії"

517 14.10 2023   11:30
ФК "Епіцентр"

Колишній гравець збірної України Сергій Нагорняк поділився дуимками перед матчем кваліфікації Євро-2024, в якому "жовто-сині" зіграють з македонцями.

крім перемоги, інший результат нас не влаштує?

— Звичайно, ні. Впевнений, що всі підраховують можливі варіанти закінчення боротьби в нашій групі. Тому давайте відверто: Італія може втратити очки лише у матчі з Англією.

І якщо Україна переможе у двох найближчих матчах з Північною Македонією та Мальтою – то доля другого місця вирішиться в очному поєдинку з апеннінцями.

Тому два найближчих матчі для "синьо-жовтих" стануть певною мірою ключовими у боротьбі за вихід до фінальної частини Євро-2024.

— Наскільки складно буде збірній України проти македонців? Можна згадати зустрічі з ними на Євро-2020, у нинішньому відборі…

— Однозначно, буде непросто. Збірна Північної Македонії має за своїми плечима непогані результати. Вони перемагали Німеччину, не пустили на чемпіонат світу тих самих італійців.

У матчі першого кола нинішнього відбору проти збірної України македонці вели з рахунком 2:0 після першого тайму… Тож концентрація з нашого боку має бути стовідсоткова.

— Що потрібно для максимального результату?

— Перемогти (усміхається). На папері, та в принципі за класом, ми перевершуємо македонців.

Проте у футболі часто трапляються несподівані результати, тому такий варіант необхідно виключити, і це нашій збірній цілком під силу.

— Травми не дозволять зіграти двом ключовим виконавцям збірної України – Андрію Ярмоленку та Віктору Циганкову. Наскільки відчутними можуть бути ці втрати?

— Щодо Циганкова я згоден: Віктор виступає у європейському топ-чемпіонаті, він на хорошому рахунку. А от Ярмоленко нині є більш важливим у роздягальні збірної, ніж на полі, хоча з його досвід у такому матчі він теж був би в нагоді.

Читай також: Україна - Північна Македонія: відомо, у яких комплектах форм зіграють команди

Втім, я вірю, що Сергію Реброву вдасться вирішити цю проблему. У середній лінії збірна України має досить класних виконавців.

— Чи можна сказати, що це буде двобій за шість очок?

— Безумовно, адже у Північної Македонії, як в Італії та України, по сім очок. Македонці будуть прагнути відібрати очки у нашої збірної, як вони зробили це у матчі з італійцями.

Підопічні Благо Мілевського розраховують на диво та ще сподіваються потрапити до фінальної частини чемпіонату Європи.

Це боротьба за друге місце, оскільки Англію нікому вже не дістати, як би ми цього не хотіли.

— А якщо припустити, що Італія 17-го жовтня виграє в Англії?

— Вважаю, що це буде великий мінус для збірної України. За такого результату нам не світить друге місце у групі.

Тому, повторюся, необхідно перемагати Північну Македонію і Мальту, сподіваючись на осічку італійців в Англії.

— Тоді на який рахунок ви розраховуєте у матчі між Україною та Північною Македонією?

— Шапками суперника не закидати, тож буду радий і мінімальній перемозі "синьо-жовтих" з рахунком, наприклад, 2:1.

Популярные новости