Відбір до Євро-2024 Кваліфікація. Груповий етап. / /
Закінчено
2 : 0

Угорщина - Литва. Анонс та прогноз матчу

1501

20 червня 2023 року. 21:45. Будапешт. "Пушкаш Арена"
Відбір до Євро-2024. Група G, 4-й тур

Угорщина - Литва

Де подивитися: MEGOGO, Volia TV

Дискваліфіковані: Ласікас (Литва)

Травмовані: Черних (?) (Литва)

Угорщина - Литва: коефіцієнти букмекерів

В групі G відбору до Євро-2024 буде зіграний матч 4-го туру. Один з фаворитів квінтету збірна Угорщини, що наразі займає друге місце, прийматиме у Будапешті одного з аутсайдерів – збірну Литви. Гості мають лише одне очок після двох поєдинків, що на три менше, ніж у майбутнього суперника.

Угорщина

Угорщина змарнувала можливість розпочати відбірну кампанію зі стовідсотковим результатом. В минулу суботу в виїзному поєдинку підопічні Марко Россі володіли більше володіли м’ячем, але не створили достатньо моментів, щоб переграти Чорногорію. Матч завершився без голів і тепер угорці мають чотири очки після двох поєдинків. Це на два менше, ніж у лідера групи – Сербії, проте і другого місця буде достатньо, щоб кваліфікуватися на свій третій поспіль чемпіонат Європи.

В четвертому турі команда Россі повертається на домашню арену, де вже мають одну перемогу в поточному циклі. Здобута вона була над Болгарією з розгромним рахунком – 3:0. Таким чином, в цй кампанії угорці ще не пропускали. Та й взагалі мають серію з трьох матчів без пропущених м’ячів, якщо враховувати ще й товариські зустрічі. Певною репетицією перед матчем з Литвою можна вважати товариський поєдинок в березні, де Угорщина мінімально обіграла Естонію - 1:0.

Загалом же в кваліфікації до Євро на власному полі угорці мають гарну статистику в останні роки. Сім з восьми матчів на "Пушкаш Арені" були виграні. При чому обіграні були не тільки аутсайдери, але й команди доволі міцні Норвегія, Вельс та Хорватія. Єдина поразка була від Словаччини в минулому відборі – 1:2.

Литва

Литва заробила перше очко в цьому відборі, зігравши домашню нічию з ще одним аутсайдером групи Болгарією. Гірдавініс відриві рахунок на 15-й хвилині, але ця подія так і лишилася єдиною позитивною за весь вечір для господарів. За кілька хвилин Ласікас отримав червону картку і лишив свою команду у меншості на більшу частину матчу. Болгарія ще до перерви зрівняла рахунок, але до честі господарів вдесятьох вони зуміли здобути принаймні нічию. Дивлячись на останні результати литовців, це очко виглядає досить солідно.

Читай також: Відбір до Євро-2024. Литва – Болгарія 1:1. Відеоогляд матчу

Взагалі за часів Едгараса Янкаускаса команда додала в результатах, зігравши ще нічию з Грецією в березні в товариській зустрічі, проте перший матч відбору литовці програли. І це було очікувано, оскільки матч був проти фаворитів групи сербів та й ще й на виїзді. Він завершився поразкою 0:2. Якщо ж дивитися на статистику Литви в виїзних матчах, то тут в неї вісім поспіль поразок тільки в офіційних турнірах, не рахуючи товариські ігри. Тому сподіватися на щось в Будапешті буде достатньо важко.

Якщо ж брати тільки відбори до чемпіонату Європи, то у Литви 8 поразок в десяти матчах, а єдина за цей період перемога була здобута ще в 2014 році в матчі з Сан-Марино. Останні три матчі були програні з загальним рахунком 0:10. Тож з Угорщиною литовці будуть перш за все розраховувати на свою оборону, намагаючись стримати Сабослаї і компанію.

Угорщина - Литва: орієнтовні склади

В Угорщини немає кадрових втрат перед цією зустріччю. Литва буде обходитись без Ласікаса, який отримав червону картку в суботу. Також навряд чи допоможе гостям капітан Черних. Він отримав пошкодження і залишив поле ще до перерви.

{{widget:lineup:21474}}

Угорщина - Литва: прогноз автора

Угорщина вже впоралася з одним з аутсайдерів групи на власному полі і очікую, що те саме трапиться і в матчі з Литвою. Думаю, що у господарів є хороші шанси зберегти свої ворота в недоторканності, натомість засмутити гостей хоча б кілька разів.

Ставка матчу
Угорщина
Литва
21:45
Відбір до Євро-2024 - 20 липня 2023
. Ставка з бонусом 4 500 грн
Фора Угорщина -1.50
.
Фора Угорщина -1.50
1.54
Обидві заб'ють - Ні
.
Обидві заб'ють - Ні
1.47

Прогнози

Всі прогнози