Відбір до Євро-2024 Кваліфікація. Груповий етап. / /
Закінчено
0 : 4

Мальта - Англія. Анонс та прогноз матчу

1218

16 червня. 21:45. Та'Калі. Національний стадіон
Євро-2024. Кваліфікаційний раунд. Група C. 3-й тур

Мальта - Англія

Де подивитися: MEGOGO

Дискваліфіковані: відсутні
Травмовані: Мейсон Маунт, Джуд Беллінгем, Ріс Джеймс, Нік Поуп (всі – Англія)

Мальта - Англія: котирування букмекерів

Турнірна таблиця групи С

#КомандаІВНПЗМ-ПМРМО
1Англія 22004 - 1+36
2Італія 21013 - 2+13
3Північна Македонія 11002 - 1+13
4Україна 10010 - 2-20
5Мальта 20021 - 4-30

Мальта

Що або хто може завадити збірній Англії пробитися на Євро-2024? Навряд чи збірна Мальти, яка у кваліфікації на чемпіонат Європи зазнала одинадцять поразок поспіль, забивши при цьому лише два голи. "Іоанніти" - традиційні аутсайдери відбіркових турнірів. Для мальтійців зазвичай за щастя здобути пару очок або одну перемогу, яких за понад 50 років виступів у кваліфікації на Євро назбиралося лише чотири.

Цьогорічний відбір команда Мікеле Марколіні розпочала з двох очікуваних поразок. У першому турі збірна Мальти на виїзді з рахунком 1:2 поступилася Північній Македонії, а в другому вдома програла Італії (0:2). За тиждень до зустрічі з Англією "іоанніти" встигли провести товариський матч з Люксембургом. В гостях підопічні Мікеле Марколіні перемогли з рахунком 1:0 і таким чином підняли собі настрій перед зустріччю з однією з найсильніших команд світу.

Заявка збірної Мальти

голкіпери: Генрі Бонелло (Хамрун Спартанс), Меттью Грех (Сіренс), Маттіас Дебоно (Таршин);

захисники: Стів Борг (Хамрун Спартанс), Зах Мускат (Фаренсе), Курт Шоу (Хіберніанс), Жан Борг (Сліма Вондерерс), Фердинандо Апап (Хіберніанс), Карл Мікалеф (Гуджа Юнайтед);

півзахисники: Джозеф Мбонг (Хамрун Спартанс), Стів Пісані (Гзіра Юнайтед), Бйорн Крістенсен (Хіберніанс), Райан Камензулі (Хамрун Спартанс), Меттью Гуям'є (Хамрун Спартанс);

нападники: Джейк Грех (Хіберніанс), Хуан Карлос Корбалан (Хамрун Спартанс), Кайн Аттард (Біркіркара), Ніколай Мускат (Гзіра Юнайтед), Яннік Янкам (Біркіркара).

Англія

Команда Гарета Саутгейта одразу підтвердила реноме головного фаворита групи С. У перших двох турах англійці переграли обох основних конкурентів у боротьбі за пряму путівку на Євро-2024. На виїзді "три леви" з рахунком 2:1 перемогли Італію, а через три дні вдома "поклали на лопатки" збірну України (2:0).   

Загалом в останніх двадцяти матчах кваліфікації на чемпіонат Європи збірна Англії здобула аж дев’ятнадцять перемог. Єдина осічка сталася у домашній зустрічі з Чехією, яка відбулася в жовтні 2019 року - поразка 1:2 (для англійців той матч практично нічого не вирішував).

З Мальтою "три леви" зустрінуться вшосте. Попередні п’ять матчів збірна Англії виграла з загальним рахунком 14:1.

Заявка збірної Англії

голкіпери: Джордан Пікфорд (Евертон), Сем Джонстон (Крістал Пелас), Аарон Рамсдейл (Арсенал);
захисники: Кайл Уокер (Манчестер Сіті), Джон Стоунз (Манчестер Сіті), Гаррі Магвайр (Манчестер Юнайтед), Кіран Тріпп'єр (Ньюкасл), Люк Шоу (Манчестер Юнайтед), Трент Александер-Арнольд (Ліверпуль), Тайрон Мінгз (Астон Вілла), Марк Гехі (Крістал Пелас);
півзахисники: Джордан Гендерсон (Ліверпуль), Деклан Райс (Вест Гем), Калвін Філліпс (Манчестер Сіті), Конор Галлахер (Челсі), Еберечі Езе (Крістал Пелас);
нападники: Гаррі Кейн (Тоттенгем), Маркус Рашфорд (Манчестер Юнайтед), Джек Гріліш (Манчестер Сіті), Букайо Сака (Арсенал), Філ Фоден (Манчестер Сіті), Каллум Вілсон (Ньюкасл), Джеймс Меддісон (Лестер).

Мальта - Англія: орієнтовні склади

Попри відсутність через травми декількох гравців основи у Гарета Саутгейта пречудовий вибір футболістів. Зважаючи на виснажливий сезон, головний тренер збірної Англії в матчах з Мальтою та Північною Македонією напевне задіє різні склади. Причому більш наближений до оптимального очікується саме в домашній грі з македонцями.

{{widget:lineup:21431}}

Мальта - Англія: прогноз автора

Мабуть, ні в кого не викликає сумнівів, яка команда переможе в цьому матчі. Питання полягає лише в тому, скільки англійці заб’ють супернику. Андорра у кваліфікації на ЧС-2022 в двох іграх отримала від "трьох левів" дев’ять голів, Сан-Марино – аж п’ятнадцять. Очікую, що й Мальта пропустить мінімум три. Тому обмежуся обережною ставкою – фора Англії (-3).

Ставка матчу
Мальта
Англія
21:45
Відбір до Євро-2024 - 16 липня 2023
. Ставка з бонусом 4 500 грн
Фора Англія -3.00
.
Фора Англія -3.00
1.69

Прогнози

Всі прогнози