Ігор Йовічевіч: "З Мудриком, Судаковим, іншими хлопцями ми почали з нуля, і це привело до півфіналу Євро. Неймовірно"

923 05.07 2023   12:56
Шахтер

Колишній головний тренер "Шахтаря" Ігор Йовічевіч поділився враженнями від виступу молодіжної збірної України на Євро-2023 U-21, де основну ударну силу складають гравці донецької команди, можливості яких він дуже добре знає. Зокрема, це - Мудрик, Судаков, Очеретько, Бондаренко, Сікан, інші.

"Через війну вони стали більш стійкими, вони дуже сильні психологічно. Ми дуже добре пізнали один одного під час бомбардувань, підвалів і автобусних поїздок. Щоб поїхати на матч Ліги чемпіонів, треба було їхати 20 годин, або на матч українського турніру - 17 годин. Ми терпіли сирени, жили в бункерах, в підвалах.... Минулого року я жив у бункері. Це величезне психологічне випробування, воно зробило їх сильнішими і розкрило цей потенціал.

Ми сиділи в готелі і думали про те, як вижити, як не потрапити під бомби, і в той же час я повинен думати про те, як обіграти Бензема, Вінісіуса і компанію. Футбол - це спосіб показати, що Україна хоче жити, як усі. Екстремальні умови роблять тебе більш сконцентрованим, ти борешся.

Не випадково за Мудрика заплатили 100 мільйонів, але ви повинні пам'ятати, що він підписав контракт на вісім років. Я впевнений, що він отримає все, що має. Судаков – це мегагравець, Бондаренко з його паузами має золотий мозок.

Всі повідомлення від гравців в Instagram змушують мене відчувати себе дуже щасливим, я підтримую з ними дружбу, я майже як батько для них, і все, що я бачу, викликає у мене почуття гордості. Ми почали з нуля і подивіться, до чого це призвело. Це неймовірно - бути в півфіналі", - цитує тренера Marca.

Нагадаємо, українська команда у чвертьфіналі обіграла французів (3:1) і вперше в історії потрапила на Олімпіаду. Сьогодні збірна України зіграє проти Іспанії у півфіналі, початок гри – о 22:00.

Читайте также: Испания (U-21) – Украина (U-21). Анонс и прогноз матча

Популярные новости