Євро-2023 (U-21) Фінальний турнір. Груповий етап. / /
Закінчено
2 : 2

Іспанія (U-21) - Україна (U-21). Анонс та прогноз матчу

1971

27 червня 2023 року. 21:45. Румунія. Бухарест. Стадіон "Джулешти".
Євро-2023 (U-21). Група В. 3-й тур

Іспанія (U-21) - Україна (U-21)

Арбітр: Донатас Румшас (Литва)

Асистенти: Олександр Радіус, Довідас Сужиєліс (обидва - Литва)

Де подивитись: Суспільне,  MEGOGO

Дискваліфіковані: Владислав Ванат (Україна)

Іспанія U-21 - Україна U-21: букмекерські коефіцієнти

Обидві команди вже гарантували собі участь у чвертьфіналі, і тепер в очній зустрічі розіграють перше місце. Причому Україну влаштує лише перемога, в той час, як Іспанії (має на один забитий м'яч більше) достатньо буде і нічиєї.

Чому важливо посісти перше місце? У 1/4 фіналу представники групи В потрапляють на переможців квартету D. Лідирує в цій групі Франція, яка, скоріш за все й фінішує першою (другими, припущу, стануть італійці). Нагадаю, саме "трикольорові" у відборі до Євро обійшли українців в групі, а ще завдали досить болючої поразки - 0:5 (щоправда, підопічні Ротаня залишились в меншості вже на початку гри). Хай там як, але, на мій погляд, з французами краще зустрітись на більш пізній стадії. Ще один стимул виграти групу - переможець залишиться в Бухаресті, в той час, як на другу команду очікує переїзд у Клуж.

Україна U-21

Україна стартувала з впевненої перемоги над Хорватію (2:0), а ось перемога у матчі з Румунією була здобута на передостанній хвилині основного часу, після зрізки м'яча у власні ворота захисником суперника (1:0). Руслан Ротань на передматчевій пресконференції припустив, що обидві збірні проведуть ротацію. Головне завдання виконане, а з урахуванням насиченого графіка турніру, невеличкий перепочинок перед плей-офф лідерам точно не завадить.

На фінальній стадії молодіжного Євро Україна та Іспанія до цього зустрічались лише одного разу. На ЧЄ-2011 року (також в останньому турі групових поєдинків) іспанці завдали поразки "синьо-жовтим" із рахунком 3:0. Дублем відзначився Хуан Мата (10, 72 з пенальті), а ще один м'яч на рахунку Адріана Лопеса (27). Україна тоді не змогла вийти із групи, а Іспанія дійшла до фіналу, де обіграла Швейцарію з рахунком 2:0 й здобула головний трофей.

Також суперники зустрічались у кваліфікації до ЧЄ-2004 року. У Києві була зафіксована нульова нічия, а у Мурсії перемогли господарі з рахунком 2:0 (Валдо, Рубен).

А ще, майже 30 років тому, була товариська гра. 21 серпня 1993 року Україна здобула перемогу на виїзді з рахунком 2:1. Так що іспанців ми вже перемагали, тепер потрібно зробити це й на офіційному рівні.

Іспанія U-21

Наш сьогоднішній суперник - найуспішніша команда в історії чемпіонатів Європи до 21 року, іспанці виграли п'ять титулів. Молодіжна "Ля Рохіта" бере участь у фінальному турнірі ЧЄ 11-й раз у загальному заліку та сьомий раз із восьми, не зумівши пройти кваліфікацію тільки 2015 року. Іспанія вийшла зі своєї групи в останніх шести фінальних матчах (2011, 2013, 2017, 2019, 2021, 2023), що є рекордом змагань. Іспанія виграла 14 з останніх 16 групових ігор фінального турніру до 21 року.

Два роки тому команда під керівництвом Луїса де ла Фуенте, який нині очолює першу збірну країни, набрала сім очок в групі B, випередивши Італію. У чвертьфіналі іспанці в додатковий час здолали Хорватію (2:1), але у півфіналі поступились португальцям (0:1).

Іспанія виграла всі вісім поєдинків кваліфікації 2023 року (різниця м'ячів: 37 - 5), у підсумку випередивши на дев'ять очок Словаччину, яка посіла друге місце в групі C. Нагадаю, саме зі словаками збірна України зустрічалась в перехідних матчах: (2:3 - у гостях та 3:0 вдома).

Після ідеальної кваліфікації Де Ла Фуенте пішов на підвищення (8 грудня 2022 року), а його місце зайняв тренер Іспанії U-19 Санті Денія.

Здебільшого новий тренер на Євро взяв старших гравців, які мають досвід виступів на дорослому рівні. Головною зіркою Іспанії вважається Габрі Вейга. Півзахисник "Сельти" забив 11 голів і віддав 4 результативні передачі у 36 матчах. В Іспанії вважають, що Вейга влітку перейде до топ-клубу. Ходять розмови про перехід до "Челсі" за 40 мільйонів євро.

Також варто звернути увагу на Ояна Сансета та Абеля Руїса. Вони також провели сильний сезон у своїх клубах. Іспанію називають одним із головних фаворитів Євро. 

Воротарі: Юлен Агірресабала ("Атлетік"), Лео Роман ("Мальорка"), Арнау Тенас ("Барселона")

Захисники: Арнау Мартінес ("Жирона"), Віктор Гомес ("Брага"), Уго Гільямон ("Валенсія"), Ману Санчес ("Осасуна"), Хуан Міранда ("Бетіс"), Йон Пачеко ("Реал Сосьєдад") , Маріо Хіла ("Лаціо"), Айтор Паредес ("Атлетік"), Серхіо Гомес ("Манчестер Сіті")

Півзахисники: Антоніо Бланко ("Алавес"), Габрі Вейха ("Сельта"), Алекс Баена ("Вільяреал"), Оян Сансет ("Атлетік"), Аймар Орос ("Осасуна"), Адріан Бернабе ("Парма"), Родрі Санчес ("Бетіс"), Родріго Рікельме ("Жирона")

Нападники: Андер Барренечеа ("Реал Сосьєдад"), Серхіо Камельо ("Райо Вальєкано"), Абель Руїс ("Брага")

Іспанія U-21 - Україна U-21: орієнтовні склади

— Дві команди вирішили питання з виходом у чвертьфінал, іспанці і ми зробимо невеличку ротацію, - пообіцяв Руслан Ротань.

Також тренер відмітив, що Мудрик (єдиний з чотирьох представників першої збірної, який на молодіжному Євро ще не провів жодної хвилини) продовжує перебувати під наглядом лікарів. Його участь під питанням. Є невеликі ушкодження у крайнього захисника Сича та центрбека Таловєрова, але вони не повинні завадити зіграти з Іспанією.

Точно поєдинок пропустить Владислав Ванат, який заробив червону картку у грі із Румунією.

{{widget:lineup:21525}}

Іспанія U-21 - Україна U-21: прогноз автора

Обидві команди сповідують комбінаційний футбол, полюбляють грати першим номером, але очевидно, що сьогодні вони не будуть грати на максимумі можливостей. Ризикну припустити, що гра не буде результативною - головну свою зброю іспанці та українці прибережуть на чвертьфінал. Тож пропоную придивитись до варіанту ставки: тотал менше 2,5 м'ячів за гру. Також схиляюсь до підсумкової нічиєї - 1:1.

Ставка матча
Испания (U-21)
Украина (U-21)
21:45
Евро-2023 (U-21) - 27 июня 2023
.Ставка с бонусом 50$
Тотал менше 2,5 м'ячів за матч
.
Тотал менше 2,5 м'ячів за матч
2.01
 

Турнірне положення в групі В

#КомандаІВНПМРМО
1Іспанія (U-21) 22004 - 0+46
2Україна (U-21) 22003 - 0+36
3Хорватія (U-21) 20020 - 3-30
4Румунія (U-21) 20020 - 4-40

 

Слово за слово

Руслан Ротань: "Ми добре знаємо один одного. Іспанці грають у структурний та агресивний футбол, у третій зоні чудово контролюють м’яч, — ми це прекрасно розуміємо. Вони мають гарних виконавців у своєму складі. Ще після жеребкування я говорив, що Іспанія — фаворит нашої групи, це сильна команда із сильними виконавцями. 

Гадаю, матч буде для нас виснажливим у фізичному плані. Ми повинні розуміти, що іспанці будуть більше контролювати м’яч. Але ми до цього готуємося, ми не повинні відходити від своєї структури, а маємо нав’язати супернику свою гру через більш жорсткі дії в центрі поля, контроль м’яча. Також важливу роль гратимуть адаптація до спеки й характер команди".


Анатолій Трубін: "Коли граєш проти такої збірної, як Іспанія, то не думаю, що може бути якась розслабленість. Звісно, немає вже такого психологічного тиску, але ми всі хочемо грати у свій футбол. У протистоянні з топовою збірною якраз і буде видно результат нашої роботи, те, з чого ми зліплені. Це буде гарна можливість проявити себе. Буде дуже цікавий поєдинок, ми налаштовані по-максимуму".
 

Читай також: Костянтин Вівчаренко: "На Іспанію не треба налаштовувати - ми хочемо взяти перше місце"

 

Чвертьфінали

Субота, 1 липня

Переможець групи A - Друга команда групи C (18:00, стадіон "Месхі", Тбілісі)

Переможець групи B - Друга команда групи D (21:00, стадіон "Джулешті", Бухарест)

Неділя, 2 липня

Переможець групи C - Друга команда групи A (18:00, "Шенгелія Арена", Кутаїсі)

Переможець групи D - Друга команда групи B (21:00, "Клуж Арена", Клуж-Напока)

Прогнози

Всі прогнози