Євген Макаренко: "Андрій Шевченко зібрав усіх на тренуванні, сказав, щоб усі заспокоїлися"

706 23.06 2021   13:15
Официальный сайт УАФ

Гравець збірної України Євген Макаренко взяв участь у черговій прес-конференції, що відбулася сьогодні, 23 червня, в Українському медіацентрі в Бухаресті, та відповів на запитання ЗМІ, інформує пресслужба УАФ.

— Збірна України зараз перебуває в незвичайній ситуації, в очікуванні результатів інших матчів. Як це позначається на психології?

— Ми в таких обставинах ще не були, це наш перший такий досвід на великих турнірах. На жаль, не змогли вирішити задачу й посісти друге місце. Зараз повинні нервувати й дивитися за результатами інших команд. Тренуємося в звичайному режимі. Учора в матчі Хорватія — Шотландія нас влаштовував рахунок за підсумками першого тайму, але...

— Олександр Зінченко сказав, що вчора команда зібралася й обговорила ситуацію за підсумками матчу з Австрією. Як відбувалася ця розмова?

— Андрій Шевченко зібрав усіх на тренуванні, сказав, щоб усі заспокоїлися. Хлопці переживають, тому що це велика відповідальність перед усією країною. Остання гра була незадовільною для нас усіх. Учорашній день був напіввихідним. Ті, хто грав з Австрією, відпочивали й відновлювалися, інша група тренувалася. Сьогодні в нас планується перше теоретичне заняття, під час якого обговоримо останній матч. Будемо чекати подальших результатів.

Читайте также: Ярмола VS Макар - у кого найкраща ліва нога? (Відео)

— Ви поки не грали на цьому турнірі. Запасним гравцям важче переживати нинішню ситуацію?

— Ми — єдиний великий колектив, робимо справу на благо всієї країни. Ті гравці, які виходять у стартовому складі, є ключовими на момент гри. Але хлопці, які виходять на заміну та ті, які не потрапляють до заявки, так само проходять тренувальний цикл і допомагають футболістам "основи". На трибунах ти ще більше переживаєш, ніж коли виходиш на футбольне поле.

— Чи не здається вам, що в разі виходу до плей-офф із третього місця відповідальність ще більше зросте?

— Дай Бог, щоб усе склалося так, щоб ми пройшли далі. У такому разі команда з потрійною мотивацією буде виходити на поле, щоб пройти якомога далі й віддячити вболівальникам. Це колосальне задоволення — бачити таку кількість наших фанатів на трибунах останнім часом.

— Андрій Шевченко після гри з Австрією сказав, що гравці виглядали втомленими. В якій фізичній формі зараз перебуває команда?

— Під час матчу з Австрією було досить спекотно. Я навіть це відчував під час розминки. Може, наші хлопці були готові не так, як австрійці, тому що суперники виглядали трохи свіжішими. Але у фізичному плані ми виконали велику роботу, щоб бути готовими до навантажень. Напевно, це був не наш день.

— Як саме ви стежите за матчами в інших групах?

— Ми вчора провели тренування, поїхали до готелю дивитися матч хорватів. Після голу Шотландії усі раділи... Збираємося невеликими групами по п’ять-сім футболістів і дивимося поєдинки...