Віталій Миколенко: "Присутнє деяке хвилювання, адже для мене це перший Євро"

315 10.06 2021   13:57
Фото - Денис Руденко, FootBoom

Гравець збірної України Віталій Миколенко на пресконференції, яка відбулася сьогодні, 10 червня, в Українському медіацентрі в Бухаресті відповів на питання щодо підготовки команди до Євро-2020, інформує пресслужба УАФ.

— У збірній наразі є 10 гравців із київського "Динамо". Наскільки це допомагає вам?

— Не вважаю, що зараз треба обговорювати тему клубу, ми наразі перебуваємо у складі національної збірної, усі захищають кольори країни. Ми приїхали на позитивних емоціях після клубного сезону, але про клуб зараз не згадуємо та не говоримо.

— Чи спілкувалися ви в Бухаресті зі своїм клубним тренером Мірчею Луческу?

— Я ще не бачив Мірчу Луческу в Бухаресті, але я сподіваюся, що буде нагода поспілкуватися з ним перед матчами, обмінятися думками.

— Такі тривалі збори, як зараз, бувають дуже рідко. Ви фізично перебуваєте на піку?

— Думаю, це правильно, що нас зібрали раніше, сезон закінчився у різних команд в різні терміни. Але зараз ми на одному рівні фізичної підготовки. Думаю, ми будемо на піку до першої гри.

— Як допоміг вам Мірча Луческу прогресувати в результатах і як це допоможе у грі з Нідерландами?

— Після того, як Луческу прийшов до "Динамо", ми вийшли до Ліги чемпіонів, пограли на найвищому рівні, багато хто — уперше. Гадаю, це допоможе нам на Євро-2020.

Читайте также: Андрей Шевченко: "Миколенко покажет себя на Евро"

— Якої думки ви про збірну Нідерландів, вашого першого суперника на турнірі?

— Це дуже сильна команда, ми грали проти юнацьких збірних цієї країни. Це були команди з чудовими гравцями, завжди складно протистояти ним.

— Як ви себе почуваєте напередодні першого матчу?

— Мої фізичні кондиції чудові, щодо морального стану — присутнє деяке хвилювання, адже для мене це перший Євро. Перша гра завжди викликає хвилювання.